Recept: havermoutkoekjes met amandelaroma

Geïnspireerd door Libelle, gingen mijn dochter en ik aan de slag…

Ingrediënten voor 30 à 35 koekjes:

100 g boter op kamertemperatuur

50 g suiker

2 eieren

225 g zelfrijzende bloem

+/- 100 g havermout

20-25 druppels amandelaroma

50 g honing

een snuifje zout (ietsiepietsie maar)

 

Bereiding:

Poepsimpel!

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Neem een mengkom en mixer. Klop de boter met de suiker, amandelaroma en een snuifje zout tot je een lichtgeel geheel krijgt. Opgelet: kan spatten in alle richtingen! Roer er vervolgens de eieren door.

Meng de bloem en daarna de havermout door het beslag. Voeg de honing toe. Neem een houten lepel en roer tot je een stevig beslag hebt.

Neem kleine stukjes van het beslag (een grote soeplepel), licht rollen tussen de handen en dan een beetje plat drukken. Leg de koekjes op een bakplaat en laat voldoende ruimte tussen want ze zetten een beetje uit tijdens het bakken.

Schuif in de oven voor een kwartiertje (afhankelijk van de dikte van de koekjes).

IMG_20160320_142631

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.