Een tandje hier, een tandje daar.

Mijn oudste zoon is niet van de dappersten. Heeft hij een pijntje, dan vergaat de wereld. Vorige week scheurde zijn teennagel bijna 2 mm in en hij zei me bloedserieus dat hij maar beter in zijn graf kon gaan liggen. Om u een idee te geven. Stel je dan eens voor dat zo een kind een losse melktand heeft? Zo eentje die een bloedend gat achterlaat als ie er uit valt? Juist ja, het is zijn ergste nachtmerrie tot de zeventiende macht.

Binnenkort wordt hij 9 jaar dus hij heeft al een paar tanden gewisseld. Geen enkel exemplaar heeft hij zelf uit zijn mond gehaald. Alles hebben we al geprobeerd om zijn losse melktanden op een vreedzame manier te verwijderen. Onderhandelen, babbelen, sussen, afleidingsmanoeuvres, omkoping à la ‘als je hem er binnen de 10 minuten zelf uit haalt, krijg je 2 €’, enz. Om meestal te eindigen in een strijd die gepaard gaat met houdgrepen en alles.

Vandaag bespraken De Wederhelft en ik onze tactiek aan tafel terwijl zoonlief en de dochter zich boven gingen omkleden. We zagen over het hoofd dat de kleinste stiekem zat te luistervinken. Onze module ‘codetaal’ was dus niet geactiveerd tijdens het gesprek. We spraken af dat we voor de directe aanpak gingen. Geen onderhandelingen maar meteen actie. Wij als team zouden die tand er eens vlotjes uit gaan halen.

Tot we plots de kleinste naar boven zagen stuiven tegen 200 km per uur. Iets later kwam hij met een glimlach naar beneden. Ons hart kromp met een factor 50.

‘Jasper, wat ben je boven gaan doen?’

-‘Ik ben iets gaan doen.’

‘Dat dachten we al. Maar je bent je duidelijk niet gaan omkleden dus wat heb je boven gedaan?’

– ‘Ik ben tegen grote broer gaan zeggen dat jullie zijn tand er uit gaan kloppen en dat het keihard gaat bloeden en superveel pijn gaat doen. Misschien was hij dat vergeten dus nu weet hij het terug.’

‘JASPER!!!!!!!!”””’

Boven vond ik zoonlief verstopt onder zijn donsdeken. Helemaal ondersteboven van wat dat ettertje kleine broer hem gauw op de mouw kwam spelden. Dus ging ik toch maar voor beperkte onderhandelingen waarna een korte strijd volgde. Geweldloos voor alle duidelijkheid 🙂 En nu maar hopen dat de tandenfee de stakkerd beloont voor het gruwelijke leed dat hem werd aangedaan…

-‘

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *