Vogelvrij verklaarde vogels

Dit huis heeft duidelijk iets tegen vogels. De allereerste keer dat we hier met onze sleutels arriveerden, pleegde een mus harakiri voor onze neus. Vervolgens kwam de familie kauw die in de stal een metershoog nest bouwde voor hun nazaten. Eens ze inzagen dat ze niet goed bezig waren, lieten ze de boel de boel en zochten andere oorden op. En toen kwam het goede nieuws!

In mei legt elke vogel een ei! Er bleek niet alleen het stort van de kauwen te zijn. Net onder het dak van de stal had een verliefd merelkoppeltje een nestje gemaakt. Onlangs hoorden we vrolijk gekwetter. Baby’s!!!!!! ‘s Ochtends om 6 u waren ze al duchtig aan het tjilpen. Ging ik ‘s avonds de stal in, dan waren ze nog steeds druk aan het babbelen. Daar wordt een mens op slag vrolijk van.

Vandaag werd onze trampoline geleverd, voorlopig zetten we die nog even in de stal tot we ze in de tuin gaan monteren. In het pikkedonker ging ik de poort van de stal sluiten na de levering. Ik stond met 1 voet niet stabiel. Da’s niet onlogisch want de stal is heu… een Biereco-stal van 50 à 60 jaar oud. Plots hoorde ik een schrille korte krijs gevolgd door ‘splat’. Het bleek de doodskreet van een babymereltje te zijn. Onder mijn schoen. Ik vond op de grond 5 dode babymereltjes. De vijfde is nu extra dood door mijn maatje 38. Ik was er echt niet goed van 🙁 Rond babymerel strekte zich een spoor van bloed en ingewanden…

Houden jullie mee 1 minuut stilte voor deze schattige beestjes die de dood vonden in mijn huis? Hoe moeten de mama en papa zich niet voelen, ze zijn hun kinders kwijt en weten vermoedelijk niet eens dat ze 5 meter lager morsdood liggen.

Baby 1 en 2, tegen de muur gevonden.
Baby 1 en 2, tegen de muur gevonden.

 

Baby 3 ziet er niet koosjer uit.
Baby 3 ziet er niet koosjer uit.
Baby 4: net naast de valmat neergestort.
Baby 4: net naast de valmat neergestort.
Baby 5, verpletterd door 58 kg mens :(
Baby 5, verpletterd door 58 kg mens 🙁

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *