Voorbereiding renovatie

Voor wie het interesseert een kleine update…

Deze week passeerde Poetin de firma voor grondonderzoek en funderingsadvies. Met hun tank maakten ze op 3 plaatsen een gat in de grond. Op basis van die proefboringen (of hoe het ook mag heten) maken zij een rapport op dat belangrijk is voor de architect. Conclusie van heel het gebeuren is dat de grond hier redelijk goed en stevig is. De kroost vond het in elk geval een hele belevenis.

1932234_10152017099522572_1983022892_n

De Wederhelft heeft zich hier de afgelopen 2 dagen uit de naad gewerkt om de afbraak van de stal voor te bereiden. De stal werd quasi leeg gemaakt (lees: de rest van het huis en de garages zijn nu volgestouwd). In de veranda heeft hij elektriciteit en sanitair voorzien zodat wasmachine, droogkast, vaatwasser en diepvriezer daar kunnen kamperen tot de nieuwbouw klaar is. De elektriciteit werd bijna overal in de stal afgekoppeld. Restafval dat niet mee in de containers met bouwpuin kan, werd al verwijderd (bv schuifdeur, binnendeur, houtwerk, plastiek, …). Er staat voor één dezer een bezoekje aan het containerpark geagendeerd.

De kinderkamer die zich in de stal bevindt, is klaar voor de sloop. De verwarming werd er afgekoppeld, de deur is verdwenen, er werd nog één en ander afgebroken. Volgende stappen: elektriciteit afkoppelen in de kinderkamer van de stal en de deurgaten tussen de stal en het huis dicht timmeren met OSB-platen.

Tussendoor bekijken we nog de voorbereidende EPB-studie, zijn we de markt aan het verkennen op zoek naar een verzekeringspolis voor bouwplaatsrisico’s en blijven we binnenkomende offertes vergelijken met de hulp van de architect. Al heb ik de indruk dat sommige aannemers niet zitten te springen om werk want het duurt wat lang naar mijn goesting eer we reactie van hen krijgen. Maar dat idee kan natuurlijk ook door mijn ongeduldige aard gevoed worden 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *