Recept: warme pastasalade met kip

Die scoort hier altijd goed bij de kroost. Het is een lekkere en voedzame maaltijdsalade die redelijk snel klaar is.

Ingrediënten voor 4 goede eters

penne rigate (volkoren)

extra vierge olijfolie

2 teentjes knoflook, geperst

schil van 1 citroen in smalle reepjes (ik rasp de schil, dat heeft meer succes bij de kinderen)

1 eetlepel citroensap van diezelfde citroen (wat meer mag ook, da’s goesting)

verse kruiden: basilicum en oregano

4 tomaten, in blokjes gesneden

zwarte olijven (eventueel in plakjes snijden)

3 kipfilets

klein zakje rucola

optie: pijnboompitten en parmezaanschilfers

 

Werkwijze

Pasta al dente koken.

Ondertussen meng je olijfolie, knoflook, citroenschil (of zeste), citroensap, basilicum, tomaat, olijven en oregano in een grote schaal. Afkruiden met peper en zout.

De kip in smalle reepjes of blokjes snijden en goudbruin bakken. IN EEN PAN. Goh, dat kookboek van me heeft goede tips 🙂

Kipreepjes laten uitlekken en mengen met de pasta en de inhoud van de grote schaal. Garneren met rucola en eventueel met pijnboompitten en parmezaanschilfers.

Vandaag deed ik er een lekje hazelnootolie en een beetje maanzaad bij. Ook lekker!

Vrijblijvende tip: marineer uw kieken! Het zal u dankbaar zijn 🙂 Serieus, met gemarineerde kip smaakt het best oké.

IMG_1703

Bron: De complete pastakeuken. Jaren geleden gekregen van mijn broer voor kerst. Het was het beste cadeau dat ik in jaren van hem kreeg 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.