Recept: kalfslapjes en tagliatelle met pesto van peterselie en amandelen

Receptje van Delhaize. Per ongeluk kalkoenlapjes gebruikt en dat was ook lekker ­čÖé

Ingredi├źnten voor 4 personen:

250 gr verse tagliatelle

boter

kalkoenlapjes

1 bosje bladpeterselie

50 g geroosterde amandelen

50 g geraspte parmezaan

1 teentje knoflook

1 koffielepel hazelnootolie

10 cl olijfolie

1 eetlepel olijfolie om uw vlezeke te bakken

Maïzena Express voor donkere sauzen

een scheutje water

 

Bereiding:

Verwijder de dikste stelen van de peterselie, spoel goed en zwier droog in een slazwierder. Doe de peterselie in de beker van een hakmolen samen met de hazelnootolie, olijfolie, amandelen, parmezaan, peper en zout. Optie: teentje knoflook toevoegen. Mix tot een homogene pesto.

Kook de tagliatelle.

Doe olijfolie en boter in een pan en bak de kalfslapjes snel goudbruin op hoog vuur. Kruiden met peper en zout. Haal ze uit de pan, roer aanbaksels los en giet er wat water bij. Bindmiddel toevoegen en afkruiden: hopla, een sausje!

Meng de uitgelekte pasta met de pesto en dien meteen op. Serveer met broccoli of sperziebonen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *