Receptje van Delhaize. Per ongeluk kalkoenlapjes gebruikt en dat was ook lekker 🙂
Ingrediënten voor 4 personen:
250 gr verse tagliatelle
boter
kalkoenlapjes
1 bosje bladpeterselie
50 g geroosterde amandelen
50 g geraspte parmezaan
1 teentje knoflook
1 koffielepel hazelnootolie
10 cl olijfolie
1 eetlepel olijfolie om uw vlezeke te bakken
Maïzena Express voor donkere sauzen
een scheutje water
Bereiding:
Verwijder de dikste stelen van de peterselie, spoel goed en zwier droog in een slazwierder. Doe de peterselie in de beker van een hakmolen samen met de hazelnootolie, olijfolie, amandelen, parmezaan, peper en zout. Optie: teentje knoflook toevoegen. Mix tot een homogene pesto.
Kook de tagliatelle.
Doe olijfolie en boter in een pan en bak de kalfslapjes snel goudbruin op hoog vuur. Kruiden met peper en zout. Haal ze uit de pan, roer aanbaksels los en giet er wat water bij. Bindmiddel toevoegen en afkruiden: hopla, een sausje!
Meng de uitgelekte pasta met de pesto en dien meteen op. Serveer met broccoli of sperziebonen.