Recept: havermoutpap

Dit is een succes sinds het pseudo-allergeenvrij dieet van onze oudste. Neem dit als ontbijt en je kan er tegen tot ‘s middags zonder tussendoortje. Bovendien kan je eindeloos variĆ«ren met toevoegingen. Hier volgt ons recept met enkele varianten:

Basis: 80 gram havermout en een halve liter (magere) melk samen op een zacht vuur aan de kook brengen. Constant roeren want anders plakt de havermout tegen de bodem van je pan.

Recept 1: meng onder de warme havermoutpap 1 banaan in schijfjes en een halve appel in kleine blokjes. Voor zoetebekken kan er ook een eetlepel honing bij.

Recept 2: meng onder de warme havermoutpap enkele gedroogde abrikozen (in reepjes gesneden) en wat amandelen.

Recept 3: meng onder de warme havermoutpap ontdooide rode vruchtenmix en een klein beetje suiker.

 

Opgelet: havermoutpap eet je best meteen als het nog bloedheet is. Als het begint af te koelen, verandert het in een brij die er niet echt appetijtelijk uit ziet.

Havermout is goed voor de werking van je darmen. Let er wel op dat je voldoende vocht inneemt gedurende de dag als je vezelrijk eet. Anders vervalt het goede effect van de havermout.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *