2 emmertjes water halen…

Niet normaal hoe de regen de godganse dag met bakken uit de lucht viel vandaag! Om 18 u was ik nog niet eens tot aan de brievenbus geraakt. Geen 5 minuten was het even droog buiten. Om maar te zeggen: er is behoorlijk wat water ter aarde nedergedaald de afgelopen uren. Gelukkig is het nu al bijna een uur niet meer zo hard aan het regenen. Zo wat muggenpis ja, maar kom. Daar klagen we niet over.

Hoewel… Ik ging net iets uit de kelder halen en stond met mijn voeten in het water. Beuh! Deze namiddag was er nog niks aan de hand en nu was de keldervloer bekleed met een laagje water! Gelukkig hebben we ervaring met vochtige kelders. We huurden ooit een knap huis met een erg natte kelder. Opstijgend vocht was daar dagelijkse kost. Alles staat hier dus sowieso op rekken. Het enige wat reddeloos verloren is, is een pak Kellog’s Special K Puur. Tot zover mijn eetplan.

Maar het is ferm balen. Alles uit de kelder halen of verplaatsen van de ene naar de andere kelder, vervolgens de waterstofzuiger zijn ding laten doen en dan de boel netjes terug zetten. Meteen stelde ik mijn prioriteiten: ik ontfermde me over de koekjesvoorraad in de kelder terwijl De Wederhelft zijn voorraad bier en sterke drank begon veilig te stellen. Ja, wij vullen elkaar goed aan. Het is echter om moedeloos van te worden. De ene kelder is nog niet volledig gestofzuigd of de andere wordt al terug nat door het grondwater. Langs alle kanten probeert het ons huis binnen te dringen.

Het zou ons verblijden moesten de weergoden ons enkele dagen ontzien zodat het water wat kan wegtrekken. Ik heb geen zin om elke paar uren de ganse kelder gaan droog te trekken…

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *