Pseudo-allergeenvrij dieet

Morgen is het zover, dan start onze oudste (6 jaar) met zijn pseudo-allergeenvrij dieet. We denken dat we redelijk goed voorbereid zijn. Van Gasthuisberg kregen we deze richtlijnen mee, daar moesten we het mee doen. Voorts konden we er onze plan mee trekken. De afgelopen weken heb ik me dan geamuseerd met het samenstellen van lijstjes die het winkelen moeten vergemakkelijken. Daarnaast heb ik een overzichtje gemaakt van wat zoonlief nog wel mag eten als ontbijt, lunch, avondmaal en tussendoortje. Zo kan ik weekoverzichten maken die evenwichtig en gevarieerd samengesteld zijn.

Het is een beetje spijtig dat je zo weinig informatie vind over dergelijke diƫten. Nochthans is het heel belangrijk dat je kind zich hier strikt aan houdt. Anders kan men niet achterhalen wat de allergische reacties uitlokt. Voor wie het een hulp kan zijn, zo ziet de eerste dag van zijn dieet er uit:

Ontbijt: volle yoghurt met een beetje suiker en stukjes fruit (hopelijk gaat dat er in want hij eet veel liever fruityoghurt) en een beker melk

Tussendoortjes op school: blokjes kaas en stukjes wortel

Lunch: boterham met roerei en eentje met zelfgebraden kippenfilet + flesje water

Avondmaal: gestoomde aardappelen met gestoofde andijvie en een kalfslapje + spa fruit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *