Pseudo-allergeenvrij dieet

Als tussendoortje een korte update en tips… We zijn nu bijna 2 weken bezig en eigenlijk valt het voor Robin zelf nog mee. Hij klaagt niet en vindt het meestal niet erg als we broer en zus een keertje iets anders geven om te eten. We proberen die verschillende behandeling wel zo veel mogelijk te vermijden. Telkens Robin ergens iets aangeboden krijgt, heeft hij de reflex om eerst te vragen of hij het wel mag hebben met zijn dieet.

Vorige zaterdag was ik er niks gerust in. Hij mocht naar een feestje gaan waar de tafel vol stond met verboden dingen: chips, chocolade, koekjes, nootjes, … ‘s Middags zouden ze daar frietjes eten, nog een zonde. Hij had zijn brooddoos mee en zelfgebakken koekjes voor wanneer de kindjes aan de taart zaten. Tijdens het eten stond er een grote schaal chocolade paaseitjes pal voor zijn neus. Hij heeft die dag niet gezondigd. Noppes. Chapeau en respect enal want zelf zou ik het niet gekund hebben denk ik!

Wat heeft Robin de laatste tijd zoal gekregen van ons (recepten op aanvraag)?

– Warme havermoutpap met stukjes appel of peer

– Volle yoghurt met stukjes kiwi/appel/peer

– Citroencake

– Appelkoekjes

– Tagliatelle met ongezouten spekblokjes (niet van de supermarkt, spek gekocht en zelf in blokjes gesneden) en groenteroomsaus (room uit glazen flessen)

– Aardappelen met ovengegrilde zalm, asperges (met hardgekookt eitje, gesmolten boter en groene spulletjes zoals peterselie, basilicum, waterkers, …)

– Zelfgemaakte sandwiches (ik ben mijn echtgenoot dankbaar) met appelconfituur/kaas/kipfilet

– Gegratineerde macaroni (geen gekochte gemalen kaas maar een blokje kaas zitten raspen tot ik er onnozel van werd en hesp vervangen door kippenblokjes)

– Pastinaakpuree met kippefilet

– Venkelpuree met kalfslapje

Door solidair te zijn met Robin, merk ik wel dat ik zelf minder zin heb in chocolade en zoetigheid. Havermout met vers fruit als ontbijt houdt mijn grommende beer stil tot de middag, dat heb ik zelden meegemaakt!

Enkele gerechten hebben we in ‘t groot klaar gemaakt. Zo konden we enkele porties in de diepvriezer proppen voor wanneer het snel moet gaan. Dit weekend staan er onder andere pannenkoeken en wafels op het programma. Het recept van smoutebollen moet ik ook nog eens nakijken, ik denk dat we dat ook een keertje kunnen maken…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *