Moederdag

Een tekstje over moederdag kan niet ontbreken als je gezegend bent met Triple Trouble. Gisterenavond tegen 22 u waren ze in bed nog druk hun versjes aan het oefenen voor D-Day. Vanochtend kwamen ze blinkend de kamer op met hun cadeautjes en dreunden ze mooi hun gedichtjes op. Fier dat ze allemaal waren (en ik ook)! Ik kreeg nog de belofte dat ik vandaag de ganse dag de baas mocht zijn omdat het moederdag was. Woehoe, ik wreef al in mijn polletjes!

In de voormiddag ging ik nog gauw met de 2 kleinsten naar de kapper. Deze week passeert de schoolfotograaf immers. Na de middag was het dan mamatijd. Wie denkt ‘ah ja, mama moet in de watten gelegd worden want het is moederdag’: MIS! Mamatijd betekent hier eerder ‘om ter hardst mama proberen op te eisen’. Maar het was wel schattig om aan te zien 🙂

jam

Deze voormiddag maakte ik voor de oudste aardbeienconfituur. Hij is nog steeds zijn pseudo-allergeenvrij dieet aan het volgen. Voorts verdeelde ik mijn tijd over het huishouden, de kinderen, de katten en mijn werk voor de zaak. Daarna was het 100% tijd voor de kroost.

Met de dochter maakte ik onze eigen Sam de Verkeersslang. We gingen aan de slag met wc-rolletjes, verf, nog meer verf, papier, lijm en nog een stuk of 20 andere dingen. Het resultaat leek zelfs op een vrolijke gehandicapte slang! Ondertussen was de oudste archeoloogje aan het spelen. Hij was druk in de weer met gips, hamer en beitel om een schat te ontdekken in een verjaardagscadeautje van zijn feestje gisteren.

IMG_0750

Je denkt toch zeker niet dat ik mijn handen ga vuil maken hè...
Je denkt toch zeker niet dat ik mijn handen ga vuil maken hè…

IMG_0753

Op de achtergrond stuiterde Raketman rond met een ballon en een zwaard. Na het knutselen was het zijn beurt. Broer en zus waren naar de F1 aan het kijken. Hij en ik gingen op zijn verzoek een chocoladecake bakken. Op zijn Raketmans welteverstaan. Boter en eiwit vloog in het rond, de bloem hangt overal een beetje tussen en de chocolade was héél goed gesmolten. Op zich was dat nog een goed idee van mijn rakker. Zo kon die mislukte aardbeienconfituur (echt, wat een fiasco was dat) toch nog een nuttige wending aan haar bestaan geven. Cakevulling! Alle puzzelstukjes vallen in elkaar 🙂

IMG_0757

Het deed me deugd 3 tevreden kindersnoetjes te zien. Eigenlijk was ik van plan een dagje alleen naar de wellness te trekken. Maar ik kon het niet over mijn hart krijgen. Op moederdag kan je als moeder toch niet de deur achter je dicht trekken om zelf iets te gaan doen waar je je kinderen niet bij kan betrekken? Dat neemt niet weg dat het binnenkort wel tijd is voor een dagje ik-tijd, ver weg van alles en iedereen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *