Test voedselallergie

Afgelopen weekend zijn we gestart met deel 2 van het traject. Stelselmatig voegen we nieuwe dingen toe aan het dieet en kijken we hoe onze zoon er op reageert. We weten al dat hij reageert op rode kleurstof. Daarom leek het ons best om ons experiment te beginnen met rood fruit.

Zaterdag kreeg hij bij de lunch verse aardbeien. Hij was zo gelukkig dat hij eindelijk eens iets anders te eten kreeg, dat hij bijna een gans bakje verorberde. Met veel smaak. Dat lijkt me genoeg om een duidelijk testresultaat te geven. Hij dacht er anders over. ‘s Namiddags ging hij naar het verjaardagsfeest van een schoolvriendinnetje. Daar at hij onder andere… nog 2 bakjes aardbeien! Hij had dus ongeveer anderhalve kilogram aardbeien in zijn lijf zitten.

Moest u het zich afvragen: hij had geen rode grote boodschap ‘s anderendaags šŸ˜‰ Wel was er helaas een allergische reactie. Zondag en ook vandaag is er veel gesnoef en geknor. Vermoedelijk van de aardbeien dus. Gisteren kreeg hij voor het eerst een banaan. We weten niet hoe hij hier op reageert omdat de aardbeien nog niet uit zijn lijf zijn. Bedoeling is nu dat we volgende week nog eens aardbeien aanbieden om zeker te zijn of er een allergische reactie is of niet. Nadien proberen we het nog eens met banaan. In tussentijd valt hij even terug op zijn dieet van de afgelopen weken.

Zo zal het dus nog enkele maanden gaan. Iets proberen en kijken wat er gebeurt. In geval van een reactie ben je een kleine week kwijt vooraleer je weer verder kan testen. Maar we geven niet op!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *