Restauranttip: De Groene Munt

De Wederhelft en ik houden van lekker eten en drinken. Als we de kans hebben, schuiven we ergens onze voetjes onder tafel om eens heerlijk bediend te worden. Gisteren reserveerden we een tafeltje in De Groene Munt. Dit restaurant is een gevestigde waarde in Diest waar we tot onze grote spijt nog niet eerder geraakt waren. Het restaurant is ondergebracht in een prachtig pand met een knap interieur in Engelse stijl. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Wij kozen onderstaand menu (6 gangen). De Wederhelft nam er de aangepaste drank bij, ik werd gebombardeerd tot BOB. Als ik een keertje wilde mee proeven van de wijn, was dat geen enkel probleem. Bij reservatie gaf ik door dat de kalfszwezerik en de kokkels niet aan mij besteed zijn, daar bood de chef een waardig alternatief voor. In de plaats van de zwezerik kreeg ik een stoofpotje met heerlijk gegaarde varkenswangetjes en de kokkels werden vervangen door handgepelde grijze garnalen.

Voor ons is De Groene Munt een klasserestaurant. Elk gerecht werd aantrekkelijk gepresenteerd, de smaken waren ook telkens in harmonie. De wachttijden waren zeker niet te lang, de bediening was vriendelijk en het restaurant straalde rust uit. Dit team moet zeker niet onderdoen voor bijvoorbeeld Couvert Couvert wat betreft de kwaliteit van de gerechten die ze aanbieden. Wij vonden de porties hier in Diest trouwens meer in verhouding tot de prijs van het menu dan in Leuven. Wil je gaan dineren waar je waar voor je geld krijgt, dan moet je zeker eens een tafeltje reserveren in De groene Munt. Ze zien ons daar nog terug, zeker en vast!

 

Fijnproeversmenu

 • Rundscanneloni – koningskrab – granny smith appel – kataifi garnaal- sojabalsamico

 • Skreihaasje – pestokruim – chiconettes – kokkels – zeebessen – Vin Jaune

 • (*) St.Jacobsvrucht – pastinaakzalf – gefruite bladpeterselie – shii take – breydelham – tartufata

 • (**) Krokante kalfszwezerik – zoete aardappel – croutons – munt – doperwten coulis

 • Intermezzo

 • Hoeve parelhoen paupiette – pistache – abrikoos – courgette – duxelle – risotto – citroentijm jus

 • Frambozen fantasie – lychees – vlierbloesem ijsroom – cuberdon granulaat – kokosschilfers

  of

  Assortiment geaffineerde kazen – vijgenbroodje

   

   


4 gangen 62 €                          drankformule 30 €

(*)   5 gangen 77 €                        drankformule 33 €

(**) 6 gangen 88 €                        drankformule 36 €

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *