Renovatie: buitenschrijnwerk

In september doet precies bijna elke ramen- en deurenboer allerlei acties en opendeurdagen. Wij maken daar graag gebruik van 🙂

Tijdens de zomermaanden bezochten we enkele kanshebbers om de opdracht voor het buitenschrijnwerk aan te gunnen. We maakten een selectie op basis van aanbevelingen van de architect, informatie van kennissen en collega’s en tinternet. Elke kanshebber bezochten we persoonlijk. Telkens namen we plannen van de architect en meetstaten en van dat spul mee. Dat zorgt er voor dat we nu eenvoudig een vergelijking kunnen maken van de offertes.

Met een beetje chance wordt over een week of 2 de knoop doorgehakt en het contract getekend. Maar eerst moet er nog over enkele dingen onderhandeld worden. Er kruipt veel tijd in de bezoeken aan aannemers en het vergelijken van offertes maar we merken hoe langer hoe meer dat het wel rendeert. We gaan die tactiek dus blijven gebruiken. Het is niet onze bedoeling om bij elke aannemer het onderste uit de kan te halen. Wel vinden we een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit belangrijk.

Wat het buitenschrijnwerk betreft, moeten we zelf nog een aantal dingen bekijken. Sowieso zal het buitenschrijnwerk een gefaseerd project zijn. In het bestaande woongedeelte zijn een aantal ruimtes voorzien van vernieuwde ramen (2007). Ze zijn van wit PVC, niet bepaald een streling voor het oog, maar het is zonde om die ramen nu al bij het afval te zwieren. Voordeel is dat de ramen in de voorgevel volledig vernieuwd zijn. In die gevel zal in eerste instantie dus enkel de voordeur vervangen worden. En die zal niet wit zijn 🙂

De andere ramen in het bestaande woongedeelte, grotendeels een houten raamkozijn met enkele beglazing, worden wel vervangen in de eerste fase. Het zal een stevig verschil maken in de verwarmingskosten van ons stulpje.

Voor de geĂŻnteresseerden: we kozen voor donker aluminium en glas met U-waarde 1,0.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *