Renovatie bestaande woning

Enkele weken geleden verhuisden wij naar ons nieuwe stulpje. De dag dat we bij de notaris de sleutels kregen, kwam de architect al meteen alles opmeten. Naarstig mat hij en tekende hij plannen. Deze week kregen we de vruchten van zijn arbeid te zien. We zijn erg onder de indruk. Niet alleen heeft hij goed werk geleverd… We beseffen nu ook hoe f*cking groot ons huis gaat zijn na de verbouwingen!

Vandaag bespraken we de plannen van de architect met mijn schoonouders. 8 ogen zien immers meer dan 4 stuks. Zij bekijken het ook een beetje vanuit hun ervaring en da’s voor ons mooi meegenomen. Een paar uur hebben we er toch over vergaderd. Een muurtje hier, een deurtje daar: het kwam allemaal aan bod.

Mijn alerte schoonmoeder had een héél correcte opmerking: we waren helemaal de katten vergeten! Die hebben nu geen privacy als ze hun gevoeg aan het doen zijn. De kattenbakken staan voorlopig in de gang. Eentje naast de voordeur met zicht op de trap naar boven en eentje naast de kelderdeur met zicht op de keuken. Geregeld gebeurt het dat Gonzo of Wilma in hun huisje zitten te persen alsof hun leven er van afhangt en dat er net dan een Koter passeert die dan nog eens luidkeels ‘BOE!!!!’ roept of eens op de kattenbak klopt. Je kak zou voor minder terug naar binnen kruipen.

Dus wat doen we om dat op te lossen? We voorzien een kleine kattenruimte. 1,5 m op 1 m zal ze worden. Plaats genoeg dus voor 2 kattenbakken. Zo staan die rotdingen ook niet in het zicht en hoeven we niet meer mee te genieten van de giftige uitstoot na de beestjes hun middagboodschap. Onze kattenbeesten hebben zo voldoende privacy om hun gevoeg te doen. Voor u ons helemaal zot verklaart: we gaan daar eigenlijk een soort van vestiaire/schoenenwinkel voorzien 😉

Alle gekheid op een stokje: het is voor ons nu duidelijk hoe belangrijk het is dat je op voorhand goed nadenkt over je project. De plannen die we toegestuurd kregen, beantwoorden quasi volledig aan onze verwachtingen. We gaan ze nog bespreken met de architect om één en ander uit te klaren zodat die stakkerd niet 45 keer opnieuw moet beginnen tekenen. Efficiëntie is in ons huishouden een belangrijk begrip.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *