Recept: wrap met pesto en Italiaanse groenten

Dit keer haalde ik inspiratie bij Delhaize. Met dit recept serveer je je tafelgenoten een heerlijk verrassende wrap! De artisjokken zijn door de olie (denk ik toch) wat zachter van smaak zodat zelfs ik ze er wel bij lustte.

Ingrediënten:

2 bollen mozzarella

olijfolie

1 blik tomatenblokjes met verse groenten

1 schaaltje gegrilde artisjokken in olie

1 schaaltje gegrilde paprika’s in olie

wraps

kipfilet (hoeveel: da’s goesting)

een goeie kwak groene pesto

Kruiden uit het potje: oregano, cayennepeper, peper, zout (ik gebruikte zwart zout)

rucola

 

Kokerellen maar:

Doe 1,5 eetlepel olijfolie in een steelpan. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met peper, zout, oregano en cayennepeper. Laat op een zacht vuur sudderen. Eens de saus opgewarmd is, best het vocht er wat af gieten of uw wraps veranderen in een zompige brij.

Snijd intussen de kipfilet in reepjes. Dikte: net dun genoeg om in een wrap te passen zonder accidenten. Verhit wat olie in een braadpan en bak de kippenreepjes op hoog vuur. Voeg nadien de pesto toe en kruid af met peper en zout.

Giet de olie van de groenten en snijd ze in reepjes. Hak de mozzarella grof.

Warm de wraps kort op in de microgolfoven.

Serveer al de ingrediënten in aparte schaaltjes. Zo kan iedereen naar eigen smaak zijn wraps bereiden.

Optie: zet ook een schaaltje met verse basilicumblaadjes en halfgedroogde tomaten op tafel. Het past wat in het thema 🙂

wrap

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.