Recept: Bananenbrood

Enkele recepten van tinternet bestudeerd en er een eigen twist aan gegeven…

Ingrediënten:

3 grote bananen (à point, ze mogen nog niet rondlopen in de fruitschaal)

3 eetlepels bloemenhoning (of ahornsiroop)

100 gram havermout, fijngemalen

2 tikkeneikes

85 gram speltmeel

3 eetlepels kokosolie

1,5 koffielepel bakpoeder

3 eetlepels melk (koe/soja/n’importe quoi) -> een scheutje melk dus

enkele walnoten, fijngehakt

zonnebloempitten naar smaak

een kinderhandjevol rozijnen

 

To do:

Haal de zonnebloempitten uit hun schelpje als je ze zoals ik oogstte van een zonnebloem. Die dingen groeien niet in doosjes aan de muur zoals ze in de supermarkt liggen 😉

Bakvorm invetten of bakpapier gebruiken: aan u de keuze.

Plet de bananen, er mogen nog wat stukjes in zitten. Doe dit niet te lang op voorhand. Voeg de honing en de kokosolie toe aan dit prakje.

Zet de oven alvast aan: 175°C.

Neem een mengkom voor de fijngemalen havermout, het speltmeel en het bakpoeder.

Gooi daar je bananenmengsel bij en de eitjes (op voorhand klutsen hoeft niet). Alles goed mengen met een vork. Daarna de melk toevoegen en weer goed mengen.

Voeg de fijngehakte walnoten, de zonnebloempitten en de rozijnen toe, meng goed.

Kieper de hele handel in de ingevette bakvorm.

+/-   50 minuutjes bakken. Als je er met een priem in steekt en die komt er clean weer uit, is je bananenbrood klaar.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.