Oudejaarsavond

Naar goede gewoonte kwakte De Wederhelft één en ander samen om zo heerlijke gerechtjes op tafel te toveren. Na een lange werkdag apprecieerde ik het wel dat ik kon thuiskomen en de voetjes onder tafel schuiven. Samen met de kinderen stelde hij dit feestmenu samen:

IMG_20151231_211024

Ik hoef je niet te vertellen dat hier heerlijk gesmuld werd op de laatste dag van het jaar.

De kinderen (8 – 6 – 5 jaar) wilden per se wakker blijven tot middernacht voor het vuurwerk. Ze mochten van ons proberen beloofden we met een vette knipoog naar elkaar. No way dat die middernacht alive and kicking zouden halen. Stiekem zette ik al een fles cava klaar die bij de jaarwisseling mee kon naar de buren.

Rond 21 u kregen de kinders een inzinking. Perfect. We kropen met zijn vijven gezellig samen in de driezit om een tekenfilm te kijken. Wedden dat ze na 5 minuten in slaap zouden liggen? Niks was minder waar!

Elke 15 seconden keken De Wederhelft en ik stiekem naar de 3 kinderkopjes tussen ons in. Telkens zagen we 6 opengesperde ogen. Ze waren zelfs niet aan het knikkebollen. Ergens rond 23u30 begaf ik het terwijl de kinderen geamuseerd naar een tekenfilm van Garfield keken. Om 3 voor middernacht schoot ik wakker. Net op tijd om mee af te tellen…

En zo geschiedde het dat we mét de kinderen en zonder fles cava de geboorte van een nieuw jaar vierden met verschillende buren en hun gasten. We genoten van het vuurwerk, het samenzijn, de wensballonnen en vooral van een prachtige sterrenhemel. Dag 1 van het nieuwe jaar begon zalig want we waren met zijn vijven pas goed wakker tegen dat een fatsoenlijk mens aan het brunchen gaat 🙂

 

Bedankt aan iedereen die hier soms eens een tekstje komt lezen, maak er een leuk jaar van. Doe dat vooral zelf zodat je fier kan zijn op wat je gepresteerd hebt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *