Lentekriebels en hukselende vingers!

De afgelopen dagen konden we genieten van een pril lenteweertje. De zon toverde een lach op ieders gezicht. De kinderen konden naar hartenlust buiten ravotten, De Wederhelft en ik klusten buiten. Vandaag besliste de dochter dat ze bloemetjes wilde planten.

IMG_20160409_135009

We trokken naar het tuincentrum (lang leve de zondagsopening!) en kwamen terug met kruiden en bloemzaadjes. De kruiden verpotten was het leuke deel van mevrouw haar kriebelende groene vingers. Rode basilicum, peterselie en mojitomunt zullen ons binnenkort smakelijke momenten bezorgen.

IMG_20160410_161217

Eens dat bakje gevuld was, trokken we de tuin in. Geëmancipeerd als we zijn, wilden we zelf de graszoden uitsteken waar ons bloemenperkje moet komen. Het bleef bij 1 m². Kleigrond uitspitten valt niet mee. Dan hoor je op de achtergrond De Wederhelft stilletjes aan één van de zonen vragen of mama en Miss H op zoek zijn naar olie… Maar met vereende krachten lukte het ons!

Ondertussen zagen de kinderen er een beetje uit als een kruising tussen de gremlins en de freggels. Ah ja, want als je graszoden versleept, kan je nadien met die volle grond jezelf veranderen in een indiaantje!

Enkele tuintjes verder was een buurman zijn gras aan het afrijden. Ik hoorde hem tegen zijn dochter zeggen: ‘Neenee, blijf daar maar af want anders word je vuil.’ Ik keek eens naar mijn 3 monsters en kon niet anders dan glimlachen. Niks wat een douche niet kan oplossen. En zij hebben weer een leuke dag gehad 🙂

IMG_20160410_175353

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *