Knutselen: snoepkommetjes

Ideetje gevonden via de website van Het Nieuwsblad: getest en goed bevonden.

Benodigdheden:

IMG_1724

Ovenschaaltjes

Beetje olie en een borsteltje (ik gebruikte zonnebloemolie en dat werkte perfect)

Strijkparels, véél strijkparels

Werkwijze:

1. Neem een vuurvast kommetje of ovenschaaltje en wrijf het in met een laagje olie.
2. Strooi strijkparels in het kommetje en schud er wat mee, net zoals je een ingeboterde cakevorm zou bebloemen. Op die manier blijven overal parels plakken aan de binnenkant van het kommetje. Gaatjes vul je met de hand verder op. (Vooral dat laatste duurt wel eventjes)

IMG_1725
3. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet het kommetje ongeveer 10 minuten in de oven en kijk hoe de parels beginnen te smelten. Blijf wel altijd in de buurt van de oven!

IMG_1726
4. Als alle parels gesmolten zijn, haal je het kommetje uit de oven. Laat afkoelen en ontvorm. Voila, een perfect feestelijk snoeppotje.

IMG_1728 IMG_1729

 

Het resultaat is niet superstevig maar het is wel een fleurig schaaltje. je kiest zelf hoe groot het is, afhankelijk van het kommetje dat je als basisvorm gebruikt. Als het baksel afgekoeld is, komen de snoepkommetjes vlot uit de schaaltjes. Voor de praktisch ingestelde mama’s: de kommetjes zijn ongeschonden: geen kleuren die er in dringen of niks. Daar zorgt de olie voor. Nog even met een doekje de restjes olie wegvegen en de snoepkommetjes zijn klaar voor gebruik!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *