Knutselen: blaasmonsters

Ik ben geen handige mama. Indertijd haalde ik voor plastische opvoeding met veel moeite 50% op mijn rapport. Toch wil ik af en toe samen met mijn kinderen kunnen knutselen. Daarom af en toe wat tips voor onhandige mama’s…

Wat heb je nodig om blaasmonsters te maken?

Een stenen vloer

Rietjes

Een groot blad papier (bv de plannen van je huis, sorry mijnheer de architect)

Verf + potjes om de verf in te doen

water

stiften

2 zotte kinders

IMG_0795

Aan de slag:

Doe in elk potje een scheut verf en leng een beetje aan met water. Aanlengen op zijn Hollands want anders kan je met de verf niks meer aanvangen. Zuinig doen dus.

Verzamel de kinderen rond het blad. Om oorlogen te vermijden, deel je het blad best op in vakken.

Giet in elk vak telkens 2 kleuren verf. Niet te gul gieten of je monster is eigenlijk maar een vlek. De kleuren zullen zich een beetje mengen. (noem het gerust special effects)

Laat je kinderen met een rietje zachtjes over de verfvlekken blazen. De kleuren zullen zich verder mengen en er ontstaan tentakels, staarten, vleugels enzoverder.

IMG_0796

Laat de kunstwerken drogen. Onze veranda is daar op een zonnige lentedag ideaal voor.

Als alles goed opgedroogd is, knip je de blaasmonsters uit en kleef je ze op een gekleurd blad. Niet verplicht, ik vind het gewoon leuker.

IMG_20140530_162314

De kinderen kunnen dan met stiften aan de slag: ogen tekenen (het moeten er niet per se 2 zijn), staarten, vleugels, tentakels, … Al wat een monster volgens hen moet hebben, is juist.

IMG_0814

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *