Je zou voor minder paranoïde worden!

Eerder deze maand ging ik in verlof met 1 doelstelling voor ogen: een boek lezen. Ik kocht een boek over de Slachter van Bergen, een Belgische seriemoordenaar uit het tijdperk van Dutroux. Hij werd nooit gevat. Leeft hij nog? Zal hij nog terug aan het moorden gaan? Zit hij voor andere feiten in de gevangenis? Is het een hij of een zij? Als hij nog leeft, waar verblijft hij dan tegenwoordig? Niemand die het weet…

IMG_1022

Het boek leest heel vlot. De auteur stelt terecht enkele kritische vragen met betrekking tot het onderzoek. Dit zijn dingen die me erg interesseren. Alles wat te maken heeft met justitie, politie-onderzoeken, de drijfveren van misdadigers, enz.: het houdt me bezig. Terwijl ik het boek las, betrapte ik mezelf er vaak op dat het me niet los liet. Wandelde ik met mijn zoon naar de stad, dan betrapte ik mezelf er enkele keren op dat ik argwanend keek naar plastic zakken die ik her en der in de natuur zag liggen. Elk stukje zwerfvuil was verdacht!

Het is nu een week geleden dat ik dit boek las. De Slachter van Bergen spookt soms nog door mijn gedachten. ‘Laat het los An, hoe groot is de kans’ fluister ik mezelf dan toe. En dan vind je op een mooie zomerdag dit in de tuin:

IMG_1038

Een duivenvleugel, vakkundig van de rest van het lichaam gescheiden. Met chirurgische precisie. Waar de rest van de duif zich bevindt, weet niemand. Welk monster dit in onze tuin dumpte: onbekend. Ik verdenk er de Engsbergse Condor van mijn broer van dat ie even ontsnapt is. Had deze in een vuilniszak gestoken, dan had ik gegarandeerd heel de buurt bij elkaar gekrijst! De Wederhelft vermoedt dat een kat de folteraar van dienst is. Wat denken jullie?

Tweede beklijvende vondst die me meteen deed denken aan de Slachter van Molenstede:

IMG_1039 IMG_1040

Beenderen die we vonden toen we een put begonnen graven in een ander stuk van de tuin voor de aansluiting van het aardgas. Het stuk bot dat we vonden, is ongeveer 7 cm lang. We hebben er geen idee van wie of wat dit vroeger in zijn lijf had zitten. Een koe? Een geit? Een sukkelaar die hier niet mocht zijn? Wie zal het zeggen… Wordt hopelijk niet meer vervolgd want hier staan nog serieuze graafwerken op de planning omwille van de verbouwingen van ons huis :s

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *