Daguitstap Zeeland

Elk jaar in de zomervakantie organiseren wij een dagje teambuilding voor ons gezin. Dat is een dag waar we allemaal 100% van genieten. Dit jaar trokken we naar Zeeland. De kinderen wilden nog eens naar zee gaan. Zelf heb ik een allergie aan de Belgische kust in het zomerseizoen dus we staken de grens over.

Neeltje Jans

We reden naar de Oosterscheldekering. Daar legden we de kinderen uit waarom de deltawerken in Nederland er gekomen zijn. Ze waren onder indruk van het bouwwerk. In de loop van de dag volgden er véééél vragen over dat gebeuren. Ze hebben daar in Zeeland trouwens veel windturbines staan. Daar hangt een bordje bij met informatie over hoe goed die turbines zijn voor het milieu. En dat ze onschadelijk zijn voor mens en dier. Bij de eerste windturbine lag een zeemeeuw die een stukje lichaam miste, te rotten. Wrééd accident moet dat geweest zijn. Bij de volgende turbine ligt… een vleugel van één of andere vogel. Zonder vogel. Vermoedelijk ook gebotst met de windturbine. Ik kan een opmerking niet onderdrukken 😉 Onze kleinste is trouwens bang van die turbines. Hij liep er telkens in een wijde boog rond of kroop achter me en sloop er zo mee onderdoor. Uiteindelijk moest ik hem oppakken, wilde ik voorbij een windturbine geraken met mijn voltallig gezin.

IMG_1087

Noordzee

Genoeg geleerd, tijd voor pret op het strand nu! We hijsen de 3 stuks in hun zwemkledij en smeren hen goed in met zonnecrème. Ze hebben de tijd van hun leven! Garnalen en krabben vangen, krabben in papa’s teen laten bijten, schelpjes zoeken en vooral… genieten van elkaar en fijn samen spelen. Ik aanschouw het tafereel even van op een afstand. Hoe mooi kan het leven zijn. Hoe eenvoudig kan geluk zijn als je het maar wil zien. We zetten onze tocht verder naar de vloedlijn.

Raketman bouwt een kasteel. Behoedzaam maakt hij enkele torentjes. Net als hij zich omdraait om zijn emmertje weer met zand te vullen, rolt een golf over zijn kunstwerk: 1 torentje overleeft het niet. Hij draait zich om en kijkt me bedenkelijk aan. Ik pleit onschuldig en steek het op de zee. Als een woeste boer loopt hij met zijn schop in zijn hand achter de zee aan en slaat enkele keren flink op het water, luid mopperend. Ik lig dubbel van het lachen!

IMG_1096

Vlissingen

Een tijdje later rijden we door naar Vlissingen voor een boottocht van een goeie 2 uur door de haven van Vlissingen. Benieuwd hoe de kroost dat gaat ervaren want we hebben nog niet getest of ze zeebenen hebben. Alles gaat goed tot we voorbij de sluis zijn. Terwijl de sluis zich achter ons sluit en we voor en naast ons héél veel water zien, komt de kleinste aan mijn mouw trekken. ‘Mama, ik wil terug naar de auto gaan.’ Lap. Nog 2 uren te gaan… Gelukkig kan ik hem afleiden (bedankt, bruinvis om even te passeren) en vinden ze de rondvaat en de uitleg van de gids (een echte zeebonk) wel de moeite. Het laatste half uurtje was er wel te veel aan voor de kroost. We liepen wat vertraging op door het verkeer in de haven waardoor de rondvaart een goeie 3 uur duurde. Beurtelings kwamen ze op schoot gekropen om te knuffelen.

We beloonden hen terug aan wal met Mc Donalds. Door dat uur vertraging zagen we het niet zitten om nog een restaurantje te gaan zoeken waar we met 3 vermoeide kinders welkom waren. Ze konden na het eten nog even ravotten. Dat staat zeker garant voor een rustige rit naar huis… Niet dus. Ze bleven allen wakker tot we thuis de oprit opreden. In de auto was het één gekwetter en getater. Ik leid daar uit af dat ze een superdagje hadden. De dikke knuffels en pretoogjes die ik kreeg en zag toen ik hen naar bed bracht, bevestigden dat 🙂

IMG_1128 IMG_1142

Kort samengevat: Zeeland is een aanrader voor mensen die graag rust hebben als ze naar zee gaan. Kind en dier zijn er welkom, het is er niet druk en niet toeristisch ontploft. Geen kraampjes met rotzooi, geen overbevolking. Je hebt er de ruimte om met je gezelschap te ravotten op het strand zonder elke halve meter iemand ondersteboven te lopen.

Tip: kies je voor een zomerse boottocht dan neem je best voldoende zonnecrème mee. Ik smeerde me ‘s middags in met factor 50. De boottocht startte om 15u30. ‘s Avonds had ik voor sommige lichaamsdelen Flamigel nodig in plaats van aftersun :s Gelukkig waren de kinderen wel nog voldoende beschermd!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *