Smart games

De Sint bracht Camelot Jr. bij de dochter van 4. Bijna 5 is ze eigenlijk. Hier vind je wat meer uitleg over dit spelletje. Camelot Jr.is een zgn. smart game. Dat zijn logische denkpuzzels voor kinderen tot 99 jaar. Het CLB raadde ons deze spelletjes aan voor Heleen omdat ze nogal bij de pinken is. Binnenkort meer daarover. Wij brieften één of andere Turkse Spanjaard die ook nog eens heilig (en onnatuurlijk oud) blijkt te zijn. Hij was zo vriendelijk om dit spelletje bij mijn broer en schone zus door de schoorsteen te smijten.

Het kind was in de wolken! Vrolijk ging ze aan de slag met de ridder, prinses en alle obstakels die hen hinderen. In de doos zit een opdrachtenboekje gaande van het niveau ‘blond’ tot ‘einstein’. Ze gaat er tot nu toe vrij vlot door. Momenteel is ze aanbeland in het voorlaatste niveau. Morgen beginnen we aan de moeilijkste opdrachten. En wat gebeurt er als de kindjes in bed liggen? Juist ja. Dan spelen mama en papa stiekem met het speelgoed van de kindjes.

 

IMG_0425

Ik moet eerlijk toegeven: Camelot Jr. is een plezant spelletje waarbij je als volwassene toch ook wel goed moet nadenken om sommige opdrachten te kunnen oplossen. Ik was heimelijk opgelucht dat ik de ‘expert’-opgaves ook kon oplossen. 1 ding is zeker: hier komen nog smart games in huis. Da’s plezier voor klein en groot. Het is ook zinvol speelgoed. Ze moeten er hun hoofd goed bij houden en ze doen van ‘spelend leren’. Bijkomend voordeel: het houdt ook mijn grijze massa een beetje alert 😉

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *