Slijm, slijm en nog eens slijm

Onze tuin is maar een postzegel groot en toch heerst er een ware slakkenplaag. Vorig jaar arriveerde de eerste lading. Dit jaar hebben ze precies allemaal hun familie mee gebracht. Tijd dus om de grenzen te sluiten en ons migratiebeleid kenbaar te maken aan de slijmerds. Zowel de naaktslakken als de huisjesslakken vonden de weg naar onze tuin. Die laatste doen me wat denken aan de hele hordes Nederlanders die momenteel met hun sleurhut van Noord naar Zuid trekken. Ik mag dat zeggen, mijn schoonfamilie is deels Nederlands 🙂

Vorig jaar heb ik de slakkenbeesten vriendelijk verzocht onze tuin te verlaten. Dat heeft niet bijster veel indruk gemaakt op de ettertjes. Integendeel, ze vonden me zo sympathiek dat ze nog meer fans naar hier leidden. De katten uit de buurt negeren deze buikpotigen volledig. Daar moet ik dus al niet veel hulp van verwachten. Volgende stap: een natuurlijke vijand inschakelen: de Koters! 6 kleuterhandjes die quasi dagelijks door de tuin graaien… Af en toe komt er eentje fier aangelopen met een slak. ‘Kijk mama wat ik gevonden heb!’ Naar het schijnt moet je kinderen waarden en toestanden bijbrengen dus ik vertel hen dat ze die diertjes terug in de natuur moeten zetten. In gedachten smeek ik hen om toch eens ferm te pitsen als ze zo een vettig beest vast houden. Zelfs dat gegrabbel en gegooi deert de beestjes niet. Ze glijden rustig voort door onze beplanting en doen zich tegoed aan elk blaadje dat ze tegenkomen.

Tijd voor de grote middelen. Ik heb net enkele afbeeldingen afgedrukt van escargots, platgereden slakken en slakken die wat zout over zich uitgestrooid kregen. Ik ben zelf geen massamoordenaar dus ik ga die rotzakjes niet naar het hiernamaals helpen. Maar wat dokter Beaucourt kan met de weekendongevallen, dat moet ik kunnen met een bende slakken. Iemand raadde me via Twitter aan om bakjes bier in de tuin te zetten om de slakken te verjagen. Strak plan. Dan heb ik tegen de avond 3 dronken kleuters en een gazon vol kamperende mannen met horecagezwellen.

Kan je om één of andere duistere reden enkele slakken gebruiken? Vertel ze me niet maar kom de beestjes gerust halen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *