Renovatie: aansluiting aardgas

Ons huis heeft nog geen aansluiting op het aardgasnet. Toen de straat enkele jaren geleden heraangelegd werd, wilde de vorige eigenaar niet weten van gas in huis. Wij gaan dit nu wel voorzien. Mààr… Vooraleer Eandis aan de slag gaat, moeten wij wat voorbereidend werk doen. Eandis vraagt om een werkput van 1 m³ te voorzien op de plaats waar de gasleiding moet binnen komen. De sleuf tot aan de straat (in dit geval 12 m lang, ook een meter diep) moet je ook zelf uitgraven.

Graven: da’s hier in Molenstede gemakkelijker gezegd dan gedaan. De kleigrond waar ons huis op staat, werkt niet echt mee. De Wederhelft heeft zich deze zomer al een ongeluk geschupt. Beenderen, stenen, conservenblikken en beton kruisten zijn pad. Bovendien is kleigrond een zware grond om los te werken en in een kruiwagen te smijten met je spade. Tijd dus voor plan B:

IMG_1228

De gast die dit graafmachientje kwam leveren wist al snel welk vlees hij in de kuip had. Hij gaf De Wederhelft een korte uitleg over de bediening van dat ding. 1 ding legde hij echter niet uit. Raketman vond het als eerste: de claxon. Verrast draaide de kerel zich om en zei ‘Tiens, ik wist niet dat dit kon. Da’s de eerste keer op al die jaren dat die claxon werkt terwijl de sleutel niet in het contact steekt.’ Wij kijken eigenlijk niet eens verbaasd op. Zoiets kan er maar eentje ontdekken 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *