Recept: zelfgemaakte pita

Van een collega kreeg ik een recept voor een gezonde en lekkere maaltijd. Ik heb het een beetje gepimpt en al zeg ik het zelf: ‘t Was ferm lekker! Dikke merci aan mijn lieve collega die me op het idee bracht om eens te variëren met de klassieke pita zoals wij die thuis maken.

Benodigdheden voor personen:
2 Turkse broden, recht van bij de Turkse bakker
Griekse yoghurt
1 limoen
3 teentjes knoflook (iets mag het hebben hè)
3,5 kipfilets
1 rode paprika
1 rode ajuin
1 bakje kerstomaten
1 courgette
1 aubergine
verse peterselie, fijngehakt
sesamolie
zonnebloemolie
kruiden naar smaak

Bereiding:
Snijd de kipfilet in dunne en korte reepjes. Doe in een afgesloten recipiënt met sesamolie, garam marsala, komijn, peper, selderijzout, paprikapoeder, currypoeder, knoflook. Goed mengen en schudden en dan een uurtje in de koelkast laten marineren.
Maak de saus: meng in een kommetje de yoghurt met look, peterselie en vers limoensap. Breng desgewenst op smaak met een piepklein snufje zout.
De kerstomaatjes mag je vierendelen en in een kommetje doen met superfijn gesnipperde rode ajuin. Goed mengen en in de koelkast zetten tot de rest klaar is.
Snijd de paprika, courgette en aubergine in piepkleine blokjes. Beetje het formaat julienne. Let op: aubergine verkleurt zeer snel!
Doe een scheut zonnebloemolie in de wok. Als die heet genoeg is, gooi je de fijngesneden groentjes er bij. Kruiden met peper, zout, knoflookgranulaat, garam marsala, paprikapoeder. Waan je een topchef en gooi de groentjes in de wok omhoog, vang ze liefst ook allemaal terug op. Blijven herhalen tot ze gaar zijn. Als ze fijngesneden zijn, is dat snel in orde.
Ondertussen bak je ook de gemarineerde kippenreepjes.
Schuif de Turkse broden even onder de hete grill. Verdeel in stukken.

Neem een stuk Turks brood. Bestrijk de binnenkant met de yoghurtsaus. Vul met de warme groenten, de kip en als laatste met de tomatensalsa.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *