Recept: Marokkaanse kip

Gisteren gingen we nog eens multicultureel eten. Op de website van Njam  vond ik een recept voor Marokkaanse kip. Samen met ons gezelschap besloten we dat het resultaat dik in orde was. En ‘t is nog gezond ook! Het recept is voor 4 personen. Als je goede eters hebt zoals hier het geval is, dan mag je overal een beetje bij tellen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

3 volledige kippenbillen (boven- en onderbil)

2 el ras el hanout (te vinden in de supermarkt)

1 sjalot, fijngesneden

2 teentjes look, fijngesneden

1 wortel, in schijfjes (wat weinig naar mijn goesting)

3 Spaanse pepers

5 kerstomaten (daar doen we er nog een paar bij)

2 cm gember, in plakjes

5 gedroogde abrikozen (het mag wat meer zijn)

1 el gepelde amandelen (hier waren het ongepelde amandelen, dat ging even goed)

1 el rozijnen (of doe gewoon een klein doosje, het steekt zo nauw niet)

2 zestes van citroen

2 el tamarindesaus (nergens gevonden, ook niet in de Turkse supermarkt, mocht vervangen worden door een scheutje citroensap met wat azijn)

1 kl orange pepper (gevonden bij Delhaize)

100 ml water

1/2 mango in partjes (zonde van de mango, doe die er maar helemaal in)

handvol muntblaadjes

zout – peper

 

Wat te doen volgens Njam TV?

Versnijd de kip, snij de bovenbillen en onderbillen los. Verhit een scheutje olijfolie in de pan. Kruid kip met zout en ras el hanout. Bak de kip aan in olijfolie.

Voeg de sjalot, de look en de wortelschijfjes toe. Draai de kippenbillen een eerste keer om en zet het deksel op de pan zodat ze verder kunnen stoven.

Snij ondertussen de Spaanse pepers in twee. Verwijder de zaadjes en snij de pepers in lange reepjes. Halveer de kerstomaatjes.  Voeg bij de kip samen met de gember, abrikozen, amandelen, rozijnen en citroenzestes. Laat 10 minuutjes doorstoven.

Breng het stoofpotje op smaak met de tamarinde, de orange pepper en een snuifje zwarte peper. Bevochtig het geheel met 100 ml water en laat doorkoken.

Serveren:

Voeg als laatste het sap van een halve limoen en het sap van een halve citroen toe. Werk af met de partjes mango en enkele blaadjes verse munt.

Serveer met Turks brood.

 

Zo hadden we iets Turks en iets Marokkaans vreedzaam naast elkaar op tafel staan 🙂 Zet de pan op tafel, uw gasten gaan het laatste druppeltje saus uit de pan willen schrapen met hun brood. Smakelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *