Recept: kattentongen

Eenvoudig te maken, ideaal om met de kinderen te doen. Het recept vond ik in een reclamefolder van Colruyt…

Benodigdheden:

100 g boter op kamertemperatuur

2 eieren

100 g pure chocolade

150 g gezeefde bloem

100 g bloemsuiker (ik gebruikte 89 g en dat lukte ook)

1 zakje vanillesuiker

Mixer, mengkom, spuitzak, bakplaat, bakpapier.

 

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng in een kom de boter (niet laten smelten) met de eieren, bloemsuiker en vanillesuiker. Vervolgens voeg je de bloem toe en je mengt tot een glad beslag.

Leg het bakpapier op een bakplaat. Doe het deeg in de spuitzak en spuit hoopjes van +/- 5 cm op het bakpapier. Leg ze niet te kort bij elkaar want tijdens het bakken deinen ze wat uit.

8 minuutjes laten bakken.

Ondertussen kan je de chocolade laten smelten voor de afwerking. Dat kan au bain marie, ik gebruikte de microgolfoven.

De koekjes zijn na het bakken vrij snel afgekoeld. De uiteinden van de koekjes dip je in de gesmolten chocolade. Je kan ook kiezen voor een andere versiering, da’s goesting 😉

Niet vergeten de kom van de gesmolten chocolade leeg te likken met je kroost NADAT alle koekjes versierd zijn!

IMG_1586

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *