Langs Diestse wegen komt men wat tegen

Met deze titel zou ik een artikel van 120 bladzijden kunnen schrijven. Voorlopig beperk ik me tot één aspect dat me hoe langer hoe meer op de zenuwen werkt. En ik smijt het hier op tinternet omdat velen met mij zich ergeren. Waaraan? Hieraan: de Dongelstraat in Kaggevinne.

Voor zij die het niet weten: de Dongelstraat verbindt de Zichemseweg met de Diestersteenweg. Net zoals de Smodderpotstraat. Beide straten zijn dun bevolkt en worden voor wat betreft de infrastructuur wat aan hun lot over gelaten. Er zijn durvers die zich graag tegen hoge snelheid wagen aan het betere bochtenwerk in de Dongelstraat. Ik heb me daar ooit ook aan bezondigd.Wie nu tegen de toegestane vijftig kilometer per uur door de Dongelstraat wil scheuren, kan er nadien nog eens langs rijden om alle verloren auto-onderdelen te verzamelen en naar de garage te bollen.

De tand des tijds heeft namelijk een duivels pact gesloten met Jupiter. Het wegdek ligt er lamentabel bij. Hoe langer het stadsbestuur een oogje dicht knijpt voor deze straat van miserie, hoe harder de tand des tijds toeslaat. Regen, sneeuw, vrachtverkeer, landbouwvoertuigen, … stuk voor stuk doen ze geen goed aan dit geasfalteerde weggetje.

Ik heb begrip voor de precaire financiële situatie waarin onze stad zich bevindt. En ik geloof dat er in het stadhuis geen ezel (het beest) staat die geld schijt. Maar is het zo veel gevraagd om de Dongelstraat een beetje op te lappen? Het mag voor mij in eerste instantie zelfs op zijn Belgisch zijn met een klodder asfalt hier en een klodder daar. Maar maak die straat terug veilig aub.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *