Het is me wat met die smartphones

Zomer 2012: An koopt een HTC One V. Niet het goedkoopste model uit de collectie maar lang niet het duurste. Voor hetgeen ik het gebruik zou het ruim moeten volstaan. Ik vermoed dat mijn toestel op maandagochtend in elkaar gedraaid werd door een Chinees die een zwaar weekend achter de rug had. Niks als miserie heb ik er mee gehad. Niet met de Chinees, wel met de smartphone. Vorig jaar stuurde ik het toestel ten einde raad terug naar HTC om het onder garantie op te laten lappen. Héél goede service bieden die mannen overigens, niks op aan te merken. Mijn HTC kreeg een board swap en werd netjes aan de deur weer afgeleverd.

Enkele maanden later: hetzelfde liedje. Zolang hij thuis op de wifi kan parasiteren, werkt hij. Hij is niet van de snelste, maar hij werkt. Eens ik mijn neus buiten steek, sterft het toestel. Hij is ook enorm traag in gebruik. Ik had geen goesting om nog eens HTC te contacteren zodat ze mijn smartphone nog eens onder garantie konden oplappen. BB dus. Bullen buiten.

‘s Avonds om 22u bestelde ik een LG Nexus 5 bij Coolblue. ‘s Anderendaags rond de middag was hij al geleverd. Hij is een beetje duurder als de HTC One V. De meeste reviews waren behoorlijk positief over dit toestel in de prijsklasse 350 euro – 450 euro. Het is een poging waard met andere woorden. Mijn eerste indruk is alvast positief.

Het toestel reageert veel sneller, laadt toepassingen sneller en de structuur is overzichtelijk. Het is vroeg om al victorie te kraaien maar ik denk dat dit een goede aankoop was. Een hoesje en zo een plastic velletje om over het scherm te plakken, moet ik wel nog bestellen. Mijn ‘oude’ smartphone stuur ik alvast terug naar Coolblue, dat levert me nog een aardige tegoedbon op.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *