Helden

De afgelopen maanden kruisten verschillende helden ons pad. Toen bekend raakte dat ons gezin door een zware periode gaat, verschenen ze op het toneel. Je herkent ze niet aan hun cape of aan hun superkrachten. Ze blijven liever in de schaduw staan en maken zich niet graag bekend.

Toch willen we, zonder namen te noemen, aan elk van hen een welgemeende ‘dank je’ zeggen. Ieder van jullie die spontaan zijn hulp aanbood, een luisterend oor, een kom soep of die ons een beetje tijd cadeau gaf: jullie zijn onze helden. Jullie hebben ons ook geleerd hoe mooi onze maatschappij toch nog steeds is in de eeuw van het egoïsme en het internet of things. Jullie leerden ons dat mensen nog wel onbaatzuchtig kunnen zijn, dat naastenliefde nog bestaat en dat het oké is om eens een zwak moment te hebben.

Het heeft ons de ogen geopend. Zelf proberen we ook altijd anderen te helpen waar mogelijk maar nooit stonden we er bij stil hoe de ander dit ervaart. Hoe moeilijk het is om toe te geven dat je er alleen niet geraakt. Om hulp te vragen als het even niet gaat. Om te aanvaarden dat iemand je helpt, het even overneemt. Om je niet schuldig te voelen of geambeteerd omdat iemand anders je strijk doet of je kind van school oppikt. Want eerlijk gezegd, kennen de meesten onder ons dat niet meer. Vragen we ons al gauw af of er een addertje onder het gras zit.

Ook al zijn we er nog niet, dit zullen we nooit vergeten. Door het parcours dat De Wederhelft aflegt, is ons leven zoveel rijker geworden. We ontmoetten mensen die ons niet alleen hielpen, maar ook begrepen. Ze stellen geen vragen, weten dat we geen medelijden hoeven. Ze doen spontaan hun ding, vaak zonder dat we het hoeven te vragen.

We zijn er nog niet, de moeilijkste periode moet nog komen als de operatie zich aandient. Maar dankzij jullie zien we het zitten. Het zal niet makkelijk zijn maar we gaan er komen. En daar zijn we elk van jullie oprecht héél erg dankbaar voor. We zullen nooit kunnen terugdoen wat jullie allemaal al voor ons gedaan hebben. Daarom van ons allemaal (ook van de allerkleinste van de hoop): DANK JE WEL!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *