Gesjoemel van Vinci Park in Diest?

Er is al veel inkt gevloeid over het betalend parkeren in Diest. Of je nu voor of tegen bent, het is er. Het stadsbestuur werkt voor het beheer van en de controle op het betalend parkeren samen met Vinci Park. Vinci Park wordt hier royaal voor vergoed. Maar blijkbaar is dat nog niet genoeg.

Er scheelt namelijk iets met de parkeerautomaat op de Graanmarkt. Misschien ook wel met de andere automaten, dat heb ik niet getest. Omdat ik mijn smartphone niet op zak had, moest ik nog eens lekker ouderwets met kleingeld naar de parkeerautomaat lopen voor een ticket.

Op de parkeerautomaat staat dat je minimaal 0,10 € moet betalen. Fair lijkt me.

IMG_20150829_111029

Ik steek een muntstuk van 10 cent in de automaat en druk op de groene knop om een ticket te krijgen. Volgende melding verschijnt:

IMG_20150829_111051

Het ding drukt geen ticket af. Pas wanneer ik nog 0,10 € extra betaal, drukt ie een parkeerticket af. Eigenlijk is de minimale kost voor het parkeren dus 0,20 € in plaats van 0,10 €.

Als dit klopt, waarom staat het dan verkeerd aangeduid op de automaten? Zo is het makkelijk geld verdienen… Ik denk dat mensen die in Diest parkeren al ruim voldoende betalen om hun auto ergens kwijt te kunnen. Vinci wordt ook goed vergoed voor het beheer van het betalend parkeren. Vanwaar dan dit euvel? Wordt hier gesjoemeld of scheelt er iets met de automaat?

nvdr:het blijkt om een misverstand te gaan. Ik dacht dat bij ingave van 10 cent, ik mocht parkeren gedurende 15 minuten (eerste kwartier is gratis in Diest) + het krediet van die 10 cent. Dat blijkt niet zo te zijn volgens enkele Diestenaren. Als je 10 cent in de automaat steekt, mag je voor minder dan 15 minuten parkeren en kan je dus beter een gratis ticket nemen. Als je langer dan 15 minuten wil parkeren, vervalt het gratis kwartier volgens hen.

2 thoughts on “Gesjoemel van Vinci Park in Diest?

  1. bovendien staan de uren van de automaten ook niet altijd goed afgesteld, soms is dit in het voordeel van de betaler, maar vaker is het in het nadeel van…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *