De 3 musketiers…

… waren eigenlijk met 4. Volgens Wikipedia toch. Onze Triple Trouble volgt in 2017 hun voorbeeld: ze krijgen er een broer of zus bij.  Momenteel huurt die nog een studio in mijn buik. Ukkie krijgt gratis kost en inwoon, centrale verwarming die 24 uren per dag op ongeveer 37° Celsius staat afgesteld en een rustige omgeving zonder ambetante buren. In ruil krijg ik al 14 weken op de meest onvoorspelbare momenten de neiging om de boel onder te kotsen en een chronische narcolepsie die toeslaat zo ongeveer overal waar geen bed staat. Ah nee, want in bed liggen we klaarwakker te woelen en te wroeten. Kendet?

Maar ondanks alle kwaaltjes zijn we hier met zijn vijven echt wel blij met dit gewenste en geplande boeleke. Ik zet het er even zo bij omdat je bij de aankondiging van je vierde zwangerschap soms toch wel wat gekke reacties voor je voeten geworpen krijgt. Ja, we hebben hier goed over nagedacht. Nee, we zijn geen konijnen. Tuurlijk doen we het voor de belastingen want je maakt er winst op als je kinderen maakt (sic!!!!). Gelukkig hebben De Wederhelft en ik ook dit op voorhand goed doorgepraat. Meer dan eens zuchten en met onze ogen rollen doen we dus niet als we weer eens zoiets te horen krijgen.

Samen met onze 3 kinderen proberen we vooral zoveel mogelijk te genieten van deze zwangerschap. We betrekken hen er bij, beantwoorden hun vragen (en dat zijn er vééééél), vertellen in alle eerlijkheid over wat ze zoal kunnen verwachten, glimlachen om de fonkeling in hun ogen als het over de baby gaat. Ook als ze stiekem al plannen maken om een menselijke piramide te maken met de baby bovenaan. Want dat hebben we zogezegd niet gehoord 🙂

IMG_20160722_192600

 

One thought on “De 3 musketiers…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *