Bpost experimenteert met avondlevering pakketten

Dit las ik vandaag op de website van Express:

Het postbedrijf Bpost lanceert midden dit jaar een proefproject voor de levering van pakketten na de traditionele kantooruren. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf bekend gemaakt. Bpost levert nu al zendingen op zaterdag en experimenteert ook met een distributie op zondag.

Het experiment kadert in de inspanningen van het bedrijf om zijn positie op de snelgroeiende en concurrentiële pakketmarkt te versterken. De leveringen zullen gebeuren tussen zes uur en negen uur in de avond. Voor de service worden geen extra arbeidskrachten aangetrokken. De bedeling zal met eigen personeel gebeuren. Het is niet duidelijk hoeveel werknemers bij de nieuwe dienst betrokken zijn.

De vakbonden kanten zich niet tegen het proefproject en zeggen vragende partij te zijn voor nieuwe inkomstenbronnen. Ook wordt erop gewezen dat de dienst met vrijwilligers wordt opgezet. Bovendien maken de vakbonden duidelijk de bedeling tijdens de avonduren te verkiezen boven leveringen op zondag. 

Zulk een initiatief kan ik alleen maar toejuichen. Het doet me des te meer plezier dat zelfs de vakbonden dit mee ondersteunen. En al helemaal goed wordt het dat Bpost dit met eigen personeel kan realiseren zonder bijkomende aanwervingen. De werkende medemens zal er blij mee zijn dat ie niet langer op zaterdag naar het postkantoor moet hollen omdat er een berichtje van de postbode in de brievenbus stak. Idem voor ondernemers en zelfstandigen die lange werkdagen hebben.

Toch kan ik het niet laten me de bedenking te maken: waarom doen ze dit nu pas? Concurrenten leveren al sinds jaar en dag ook buiten de kantooruren hun pakketjes af. Waarom dan zo lang talmen om met zulk een goed initiatief te starten?

In ieder geval: de dikke duim van de dag gaat vandaag naar Bpost!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *