An idiot abroad

Kennen jullie Karl Pilkington? De titel van dit tekstje slaat op hem. Ik ben fan! An idiot abroad is een reeks van reisdocumentaires, geregisseerd door Ricky Gervais. Wie? Een Britse lolbroek met tijd en geld. Karl Pilkington is de hedendaagse Onslow: zijn interesses reiken niet verder dan de inhoud van zijn koelkast en de afstandsbediening van het televisietoestel. Toch slaagde hij er in een misses Pilkington aan de haak te slagen.

Karl weet dat de aarde rond is maar veel meer als dat wil hij van de wereld niet weten. Hij wordt door Ricky naar alle uithoeken van de aardkloot gestuurd. Hij brengt dan op zijn manier verslag uit van zijn belevenissen en indrukken daar. Geregeld zorgt Ricky vanuit Engeland voor enkele verrassingen op locatie.

Ik ben er nog steeds niet uit of Karl nu ├ęcht zo is of dat het een gespeeld typetje is. Maar in beide gevallen ben ik fan. Hij laat ons de wereld zien op een aparte manier. Ik hoor hem aan locals vragen stellen die ik me ook stel als ik de beelden zie. Ik zie hem dingen doen waarvan ik denk ‘groot gelijk maat’. Kortom, hij is een gewone man (al dan niet gespeeld) zoals u en ik die zorgt dat onze prangende vragen beantwoord worden.

Hier zie je wat ik bedoel…

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *