An Anders – the making of…

Ik ben geen mens van goede voornemens. Toch maakte ik er dit jaar eentje: vanaf 2014 zou ik eens gaan werken aan mijn zelfbeeld. En wie me kent die weet dat ik me altijd probeer te houden aan mijn woord. En als ik iets doe dan doe ik het ook meteen fatsoenlijk. Een interessante uitdaging kruiste op het juiste moment mijn pad voor dit project.

Een hobbyfotograaf uit Diest was via Facebook op zoek naar modellen. Nu moet je weten dat ik hevig allergisch reageer op fototoestellen. Ik krijg dan paarse ogen, huiduitslag en vreemde tics. Als er iets is waar ik een hekel aan heb, dan is het poseren. En als er iets is waar De Wederhelft een hekel aan heeft, dan is het dat er zo weinig foto’s van mij bestaan. Deze oproep was dus de ideale gelegenheid om me enerzijds te houden aan mijn voornemen en anderzijds om De Wederhelft een plezier te doen.

In januari sprak ik met de fotograaf af. Eerst ging ik naar de kapper. Joeri van Hair Planet is een kei in zijn vak: mijn haar zat perfect en de make-up was ook boenk er op. ‘Wow, kan ik zo mooi zijn’ dacht ik toen ik in de spiegel keek. Ik werd er helemaal vrolijk van. Misschien moet ik dit maar eens meer doen.

Nadien trok ik met een goede vriendin naar de plaats van afspraak. Haar vroeg ik mee om mijn handje vast te houden. Want ja, ik kan nogal verlegen zijn. En zij weet perfect wat ze moet zeggen of doen om me op mijn gemak te stellen. Wij dus de studio in. Een goeie 3 uur lang poseerde ik in verschillende outfits, in verschillende poses en met verschillende belichtingstoestanden. High key en low key: het heeft voor mij nog weinig geheimen šŸ˜‰

20140115-IMG_0062 20140115-IMG_0230

 

De fotograaf van dienst, Daniel, is een man met een engelengeduld. Hij deed erg zijn best om het me comfortabel te maken. Hij speelde ook goed in op dingen die ik zei of deed. Van mijn vriendin maakte hij ook enkele knappe foto’s. Hij maakte ook enkele foto’s van ons tweetjes. Ik ben hem daar erg dankbaar voor, het is voor mij een leuke herinnering aan een dag die me een klik bezorgde. Aan de foto’s merk je niet dat dit voor mij een hele opgave was. Ik kijk op deze ervaring terug met een goed gevoel.

Niet dat ik sta te springen om wekelijks een fotoshoot te doen. Maar ik heb al een grote stap in de goede richting gezet. Soms vind ik het nog steeds moeilijk mezelf te aanvaarden zoals ik ben (uiterlijk en innerlijk) maar het beheerst mijn leven niet meer. Voor het uiterlijke aspect hebben Daniel en Joeri hier een belangrijke rol in gespeeld. Bedankt daarvoor mannen!

En De Wederhelft? Die kreeg met Valentijn een voorraad foto’s die hem de volgende 15 jaar geen recht op zagen geeft…

 

 

One thought on “An Anders – the making of…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *