Als de Nacht…

Onlangs ontdekte ik de mannen van de Soundtrack van de Demerbroeken. In het idyllische Zichem strandden ze voor opnames voor een nieuw project. Het heette ‘Als de Nacht…’ Ik las in hun oproep voor figuranten alleen ‘gratis drank’ en schreef me met enkele vriendinnen in. Wij waren aangenaam verrast.

Niet alleen zijn Lennaert Maes en Andries Boone – de muzikanten achter de Soundtrack van de Demerbroeken – een streling voor het oog, die mannen kunnen ook nog eens muziek maken! Kleinkunst kan me altijd wel bekoren. Niet het genre van het Schlagerfestival maar wel de pure, eerlijke muziek met pakkende teksten. Teksten die je aan het denken zetten of net het lichtere werk dat een glimlach op je gezicht tovert. Lennaert speelt met woorden zoals alleen een goede songwriter dat kan. Andries legt muzikaal de juiste accenten om de teksten goed tot hun recht te laten komen.

Ondertussen zijn we enkele maanden verder en is hun CD klaar. Ze mogen er terecht fier op zijn. Deze CD is het sluitstuk van een trilogie rond erfgoed en oude volksverhalen. De urban legends van onze contreien als het ware. En weet je wat? Ze zijn zo kweetnigoemegabekend aan het worden dat zelfs De Standaard aandacht aan hen besteedt! Klik even op de link en beluister enkele fragmenten uit ‘Als de Nacht…’ Tip: schenk eerst een glas wijn in, kruip voor de haard en sluit je ogen nadat je op ‘Play’ drukte. Geniet šŸ™‚

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *