Wat eten we vandaag?

Af en toe slaag ik er in een weekmenu samen te stellen. Vandaag heb ik dat nog eens gedaan. Fier dat ik was op mezelf!

Toen ik een uurtje later mijn boodschappenlijstje begon te maken, zag het weekmenu er al anders uit. Wedden dat de realiteit nog anders gaat zijn dan wat ik gepland heb? Delhaize zet me zo vaak op een ander spoor dan voorzien met hun gele snelverkoopplakkertjes.

Soit, voor wie het kan inspireren:

Zondag: konijn met mosterd en butternutpuree. Recept van Colruyt om duimen en vingers bij af te likken.

Maandag: gestoomde aardappelen, spinazie en een stukje varkensvlees.

Dinsdag: Meditteraanse risotto met kalfslapje. Er is niks mis met dromen van de zomer in februari.

Woensdag: Wokgerechtje met kip. Woensdag is hier altijd een snelle dag door hobby’s van de kroost. De overschot dienst als lunch voor donderdag.

Donderdag: Spaghetti op zijn Annekes.

Vrijdag: Gnocchi in een nog te verzinnen saus met vis en groentjes.

Zaterdag: afhaalspul, er wordt hier stevig gerenoveerd tijdens de weekends.

Zondag: ovenschotel met pasta en kip. Plan B is een gerecht met zalm.

Als ik werk met weekmenu’s, merk ik dat ik meer aandacht besteed aan variatie: vlees/vis/gevogelte maar ook aardappelen/rijst/pasta/… Het helpt als je de tijd neemt om er eens over na te denken. Helaas lukt dat niet elke week. Maar dat doet niets af aan het lekkers wat ze hier voorgeschoteld krijgen hoor šŸ˜‰

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *