Recept: mediterrane risotto

Zelf verzonnen met gepikte inspiratie…

 

Ingrediënten:

350 g risottorijst

2 dl witte wijn

1 sjalot

1 klein blikje tomatenpuree

3 verse tomaten, ontpit en in blokjes gesneden

1,2 l groentebouillon

parmezaanse kaas

tijm, peper

bakboter, olijfolie

verse zwarte olijven

koningskappers

een lekker stukje vlees bv steak of kalkoenlapje

 

Bereiding:

Fruit de sjalot in wat olijfolie en een klein klontje bakboter. Voeg de risottorijst toe en roer kort tot ie glazig wordt. Dan giet je er de witte wijn bij (niet vergeten zelf eens van de wijn te proeven ^^), samen met de tomatenblokjes en de tijm. Geregeld roeren en scheutjes groentebouillon toevoegen. Ondertussen grill je het vlees.

IMG_20151104_182646

Als de rijst gaar is, werk je de risotto af met tomatenpuree, goed doorroeren en dan parmezaanse kaas en een klontje boter toevoegen. Niemand heeft gezegd dat dit een light recept is. Kruiden met peper en zout.

IMG_20151104_182633

Serveer de olijven en kappers apart, dien de risotto op met het gegrilde vlees.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *