Vogels in de winter

Nu we wat landelijker wonen en onze tuin ter grootte van onze postzegel inruilden voor een heu… groter exemplaar, willen we graag ons hart voor dieren laten spreken. We hebben niet meteen plannen om hier een asiel te beginnen maar we willen diertjes in nood wel helpen. Vooral nu de winter voor de deur staat. Het wordt de strengste winter in 100 jaar volgens kwatongen. Ik weet niet eens hoe ik dat zelf moet gaan overleven…

Hier ligt nog een nagelnieuw nestkastje waar verliefde vogeltjes romantische tijden in kunnen beleven. We hangen dat binnenkort ergens buiten koterbereik zodat ze ongestoord kunnen rampetampen dat de stukken er van af vliegen. Lichaamswarmte is immers nog steeds de beste remedie tegen de koude 🙂 We zijn ook van plan om een voederplankje voor vogels te maken. Dat komt buiten kattenbereik te hangen.

En dan komt de hamvraag… Hoe zorg ik voor een gastronomisch vogelbuffet? Ik heb maanzaadjes, pindakaas, wekelijks oud brood en zo van die dingen. Ooit heb ik K3 eens iets leuks zien doen met een dennenappel en pindakaas, dat ga ik sowieso eens samen met de kinderen proberen te imiteren. Maar ik ben nog op zoek naar andere tips om die beestjes te helpen levend de winter door te komen. Met andere woorden: laat me iets weten als jij me kan helpen 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *