Verhuizen

1 jaar is het vandaag geleden dat we verhuisden van Diest naar deelgemeente Molenstede. Het weer was toen hetzelfde als vandaag: een stralend zonnetje! Een mens zou nog denken dat het zomer is.  Het afgelopen jaar hebben we héél veel plannen gesmeed, vergunningen aangevraagd, beurzen bezocht, winkels afgeschuimd, aannemers gecontacteerd, offertes vergeleken, enz.

Dit alles onder de deskundige begeleiding van onze architect. Een man die zijn vak kent en daarenboven gezegend is met een groooote portie geduld! Het mag ook eens gezegd worden 🙂 Deze week hebben we alvast een knoop doorgehakt: ventilatie, elektriciteit en sanitair hebben we in bouwpakketten besteld bij Selfmatic. Ook hier vergeleken we enkele offertes voor bouwpakketten. Zij kwamen er prijs/kwaliteit als beste uit.

Bedoeling is dat we binnen afzienbare tijd alvast beginnen met het vernieuwen van de elektriciteit in het huidige woongedeelte. Daar zal behoorlijk wat stof bij komen kijken maar het is voor de goede zaak. Normaal wordt binnen dit en enkele weken ook een aannemer onder de arm genomen voor de ruwbouw. We hebben offertes binnen waar we mee aan de slag kunnen. Hier en daar moet nog wat onderhandeld worden maar het ziet er goed uit.

Eens we een timing hebben voor de aanvang van de nieuwbouw, kunnen we de afbraakfirma contacteren. We willen de afbraak en de bouwwerken kort op elkaar laten aansluiten. Voor ramen en deuren hebben we ook enkele offertes dus ook daar kunnen we dit najaar normaal gezien nog een contract voor afsluiten.

We doen er misschien wat lang over in de ogen van sommigen, maar we merken wel dat het rendeert. Bijvoorbeeld bij Selfmatic hebben we een mooie totaalprijs kunnen onderhandelen. Dat is het voordeel als je verbouwt zonder tijdsdruk. Je kan rustig de markt verkennen en zo een onderbouwde keuze maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *