The Hunger Games

Om te bekomen van een hectisch weekend, besloten De Wederhelft en ik om eens lekker onderuit te zakken voor tv om een filmpje mee te pikken. We hadden nog niet genoeg bloed en letsels gezien bij de kinderen dus we kozen voor The Hunger Games. Een film over… kinderen en bloed en letsels. Ik ben tijdens de film niet in slaap gevallen. Dat betekent dat het een k*tfilm is. Zet een ellendig slechte film op en ik zie hem van begin tot eind. Laat me kijken naar een sterkte thriller die ik écht wil zien en ik lig na een kwartiertje in slaap.

Alhoewel. Al bij al vond ik het nog meevallen hoor. Er zaten enkele pakkende en spannende scènes in de film. Spijtig wel dat ie zo voorspelbaar was. Het was een beetje een typisch Amerikaans heldenverhaal. Met wat sci-fi er bij. Naar zoiets kijken met een nuchter persoontje als ondergetekende, kan enerverend werken.

Bijvoorbeeld: de 24 tieners (2 van elk district) die een cage fight in open licht moeten gaan doen, worden ergens gedropt. Na het aftellen kunnen ze kiezen: of ze storten zich op een gigantische voorraad voedsel en wapens of ze vluchten weg van de drukte om een veilige schuilplaats te zoeken. De gulzigaards die voor plan A kozen, richtten al meteen een waar bloedbad aan dat de helft van de deelnemers niet overleefde. Enkele scènes later komt deze plaats terug in beeld. Alle lijken zijn verdwenen. Dan vraag ik me af wie al die lijken daar opruimt. Geïrriteerde reactie nummer 1 van De Wederhelft toen ik dat luidop vroeg ^^

Bijvoorbeeld: Katniss sluit vriendschap met Rue. Rue wordt per ongeluk door een tegenstander vermoord. Katniss geeft haar een mooi afscheid. Natuurlijk sterft dat kind in de armen van Katniss en schreeuwt deze laatste daarna haar onmacht uit. Heel verstandig als je met een stel moordlustige machtswellustelingen op een eiland zit. Soit. Wat later is Katniss in een gevecht verwikkeld waarbij ze het onderspit lijkt te delven. Tot plots out of the blue een gast haar tegenstandster vermoordt. Hij zegt dat hij haar maar 1 keer zal helpen en dat hij dat doet omwille van Rue. Hoe weet die kerel in hemelsnaam wat er met Rue gebeurde en hoe Katniss daar vervolgens mee omging? Had die een tv in zijn broekzak zitten?

En de zoon van de president, wat heeft die uiteindelijk met die bessen gedaan? En ook: als je The Hunger Games wint, ben je dan levenslang vrijgesteld of kan het zijn dat je die beproeving nog eens moet ondergaan wat verderop in je leven? Misschien moeten we toch maar in de gaten houden wanneer de delen 2 en 3 van deze trilogie verschijnen. Misschien vind ik dan een antwoord op deze prangende vragen. En misschien zie ik dan Donald Sutherland, Woody Harrelson en Lenny Kravitz nog eens terug 😉

One thought on “The Hunger Games

  1. Hoi,

    ik snap je visie, ik deel ze en tegelijkertijd kijk ik net daarom graag naar zo een film, ik ben fan.
    In elk geval, als je niet kan wachten: boek 2 en 3 zijn al uit en film 2 ook. Aan de boeken ben ik nog niet toegekomen, maar wat film 2 betreft: *spoiler alert* (opgegeten), ja, ja, ja en ja 😉

    Gudrun

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *