Parelwratjes

Parelwratjes komen vaak voor bij jonge kinderen. Onze oudste, hij is nu 7, heeft eczeem. Dat zou de kans op parelwratjes verhogen. Het eczeem zit op zijn bovenbeen, de parelwratjes in de knieholte. Lange tijd ging het goed maar vandaag zag ik dat er eentje begon te ontsteken. Het zag rood en leek wat gezwollen. Er zat ook een korstje op. Ik heb het veiligheidshalve toch maar ontsmet voor hij naar bed ging.

IMG_1657 IMG_1655

Tot hier toe niks abnormaals dus volgens de website van Gezondheid.be:

‘De wratjes geven behalve wat jeuk meestal geen klachten. Na verloop van tijd kunnen waterwratjes hetzij spontaan, hetzij door beschadiging, ontstoken raken. Ze worden dan rood en er ontstaan korstjes. Bij kinderen met aanleg tot eczeem kunnen ge├»rriteerde eczeemplekken ontstaan rond de wratjes. ‘

Parelwratjes zijn zeer besmettelijk. Sinds we dat weten, houden we de handdoek en washandje gescheiden van die van de andere gezinsleden. Nadat ik zijn benen heb ingesmeerd in de strijd tegen het eczeem, was ik mijn handen en ontsmet ik ze. Kwestie van niks over te dragen op de andere gezinsleden.

De huisarts raadt aan om de wratjes wel weg te laten halen omdat ze anders in aantal gaan blijven toenemen. Ze schreef een verdovende zalf voor. Die brengen we op de wratjes aan zo een drie kwartier voor we naar de huisarts gaan. Zij snijdt de wratjes dan weg. Dat laatste ziet zoonlief niet echt zitten. Voordeel is de plaats van de wratjes: zijn knieholte. Hij zal niet kunnen toekijken terwijl er in zijn lijf gesneden wordt.

Ik ga toch maar zorgen dat ik een presentje mee heb om hem mee te belonen. Misschien krijst hij dan niet het ganse dokterskabinet bij elkaar want mannen en pijntjes… ­čśë

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *