De pruttelpot.

De Wederhelft was al een tijdje op zoek naar een betaalbare, ouderwetse, gietijzeren stoofpot. Zo eentje die je een dag op het vuur kan laten staan zonder dat je eten er als een hoopje zwarte as uit komt. Een pruttelpot als het ware. Dikwijls stonden we voor etalages te oohen en te aahen tot we de prijskaartjes zagen. Zo een ding is pokkeduur!

Vandaag struinden we met de kroost over de braderie in Diest. In de Koning Albertstraat zijn 2 winkels waar we best niet binnen gaan als er minder dan 5.000 euro op onze rekening staat. De ene is een outletshop met allerlei keukenbenodigdheden. Die liepen we wijselijk voorbij. De andere is Het Kookdepot. Het Kookdepot is al jaren een gevestigde waarde in Diest. Je vindt er leuke hebbedingetjes om te kokerellen tegen een eerlijke prijs. Het advies dat Ilse er met de glimlach bij geeft, is onbetaalbaar.

Zo ook vandaag. We twijfelden tussen een alombekende pot van Le Creuset en eentje van het minder bekende Staub. Na een babbel met Ilse wisten we welke keuze we moesten maken. We kozen het juiste formaat en het voor ons juiste merk. Volgende winter gaan hier een aantal heerlijke gerechtjes uit de pruttelpot op tafel gezwierd worden. Welkom in de familie mijn vriend ­čÖé

 

Gietijzeren stoofpot van Staub

Productbeschrijving:

Ovale cocotte 31cm – kaneel

Ge├źmailleerd gietijzer: optimaal behoud van warmte
Zwart, mat email aan de binnenkant: duurzaam, krasbestendig
Zwaar, vlak deksel: optimaal behoud van stoom
Picots® onderaan het deksel: continue, natuurlijke besprenkeling
Vernikkelde knop: hittebestendig voor gebruik in de oven (tot 250┬░C)
Vlakke bodem, geschikt voor alle vuren, inclusief inductie
Beperkte levenslange garantie op productiefouten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *