Chocomousse zonder eieren

Ik ontdekte iets lekkers op Smulweb: chocomousse die je kan bereiden zonder eieren! Ideaal voor zwangere medemenschen. Nog beter voor chocoholics zoals ondergetekende die het zenuwslopend vinden 4 u te moeten wachten tot die brol in de koelkast is opgesteven. Ik deel het recept graag met jullie want er blijkt vraag naar te zijn.

Voor 4 personen (of 2 grote snoepers):

2,5 dl slagroom (tip: gebruik geen light room voor zoiets want die krijg je niet goed stijf geklopt… en als je zondigt, doe het dan meteen fatsoenlijk)

160 g pure chocolade

3 eetlepels suiker (mag ook ietsje minder zijn om je geweten te sussen)

150 g mascarpone

 

Hoe doen we dat nu?

Eerst de chocolade in kleine stukjes breken (een plastiek zak en een hamer klaren die klus op efficiënte wijze).

Schenk 4 eetlepels slagroom in een kom en leg daar de chocolade in. Zet dat in een bain-marie en laat rustig smelten. (alternatief: steek het in de magnetron en duw op het knopje)

Klop de rest van de slagroom stijf, maar echt knoertig stijf, samen met de suiker.

Héél belangrijk: roer in een aparte kom de mascarpone wat door met een lepel. Zo wordt die massa wat zachter. Anders heb je seffes brokkenpap ipv chocomousse.

Spatel de gesmolten chocolade door  de room en voeg de mascarpone toe. (Niet met uw vingers in zitten! Bedwing uzelve!!!)

Verdeel over 4 glazen en serveer direct. Als je tijd en zin hebt kan je ook afwerken met bv witte chocoladeschilfers en een framboos.

 

Alstublieft 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *