Bruggenbouwer

Feestdagen op donderdag zijn verleidelijk. Met 1 dagje verlof ben je meteen 4 dagen thuis. Ikke zelfs 5 want de woensdag is mijn vaste vrije dag. Toch ben ik niet echt een bruggenbouwer. Als het op verlengde weekends aan komt hè 😉

Werken op een gedoodverfde brugdag biedt niks dan voordelen:

– Er is veel minder verkeer dus je kan later naar het werk vertrekken. Bon, op dit vlak heb ik geen recht van spreken want ik werk op 6 km van de deur. Mààr: doordat de kroost morgen niet naar school moet, kan ik met de fiets naar het werk! Dat bespaart me een half uurtje steppen voor tv ‘s avonds. De berg strijk knipoogt tevreden bij dit vooruitzicht.

– Iedereen denkt dat je er niet bent omdat je de brug maakt. Maar je bent er wel. Hà! Dat betekent dat je weinig gestoord wordt door telefoon en e-mail. Zo heb je de tijd om eens goed door te werken. Enkele dossiers die blijven aanslepen, krijgen morgen mijn volledige aandacht.

– Veel van je collega’s en/of bazen zijn er niet OMDAT ZE DE BRUG MAKEN. Samen met enkele andere slimmeriken heb je het kot dus quasi voor jullie alleen. Dat opent perspectieven in de  richting van een bureaustoelenrace of gewoon een babbeltje om de collegialiteit op peil te houden. Ook dat is HRM: dagelijks proberen te werken aan de sfeer en de organisatiecultuur. Soms zit dat in héél kleine dingen.

– Bij zonnig weer kan de middagpauze gerust wat uitlopen binnen de perken van de glijtijden. Ideaal dus voor een terrasje of een korte wandeling om een fris hoofd te halen.

– Na 1 dagje werken, volgt een beloning in de vorm va2 2 vrije dagen die men ook wel wieieieieiekennnnntttt durft te noemen. Hoe cool is dat?! 1 dag werken, 2 dagen thuis!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *