Binnenkat wordt buitenkat

Wij hebben 2 katten, Gonzo en Wilma. De ene is een lamme goedzak, de andere een traumakatje. Sinds ze bij ons wonen, zijn ze niet meer buiten geweest. Ze leken de behoefte ook niet echt te hebben. De afgelopen weken is Gonzo enkele keren buiten geglipt. Daardoor kreeg hij de smaak te pakken. Met de verbouwingen in het vooruitzicht, leek ons dit een goed moment om hem te leren buiten te gaan en liefst ook terug te komen.

Stap 1: laat uw kat chippen! Te weinig katteneigenaars doen dit. Een eerlijke vinder kan zo eenvoudig achterhalen wie het ongeruste baasje is van de kat die hij vond. Gonzo kreeg aanvullend een halsbandje om met onze adresgegevens. Het enerverende belletje dat er aan hangt, gaat eerdaags mysterieus verdwijnen.

Gonzo4

Stap anderhalf: probeer zelf ontspannen te blijven als de kat op verkenning gaat. Geef hem wat ruimte en vrijheid. Geniet van zijn verschrikte blik als er een vogeltje over vliegt. Zwijg wijselijk als hij gras begint te eten, die haarbal komt er misschien buiten al uit in plaats van op uw tapijt. Wij stuurden de kat richting de tuin omdat er langs de straatkant nogal wat snelheidsduivels passeren. Kwestie van niet meteen brokjes roadkill te moeten begraven.

Stap 2: zorg dat uw kat met honger buiten gaat. Blijf ook goed in de buurt. Na een kwartiertje tracht je hem terug binnen te lokken met eten. Onze kat snapte er niks van.Hij was rustig de tuin aan het verkennen toen hij plots links en rechts etensbakjes hoorde rammelen. Zijn brein ging over op testbeeld en hij produceerde enkel nog een klaaglijke miauw. Dus nam ik hem onder de arm en ging met hem naar binnen. Eens binnen: meteen uw kattenbeest belonen met eten!

Gonzo2 Gonzo3

Stap 3: herhaal de vorige stappen gedurende enkele dagen. Laat het hele proces telkens wat langer duren.

Onze dochter heeft trouwens een vrij goed beeld van wat poezen buiten doen 🙂

Gonzo1

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *