Bella blijft loeien

Ik kon vandaag weer geen sarcastische glimlach onderdrukken toen ik flarden van de nieuwsuitzending zag passeren. Beenhouwers klagen steen en been over het weer. Ik vond het al verdacht dat de boeren zich zo stil houden, nu komen deze mannen op de proppen. Door het slechte weer heeft de Vlaming immers weinig zin om zijn bakje houtskool in brand te steken en er massa’s vlees op te leggen die van zijn leven niet opgegeten worden. Want da’s toch de essentie van barbeknoeien? Je koopt een halve veestapel op, smijt die op de barbecue, gooit vervolgens de helft weg wegens verkoold en van de andere helft blijft ook de helft liggen omdat je veel te veel vlees kocht.

En wat vinden beenhouwers (lees: vleeshandelaars) nog erger? Juist ja: hun slaatjes en groentenschotels verkopen niet goed! Ok, ik weet wel dat ze daar voor een groot deel hun winst uit halen maar het klinkt toch niet logisch hè. Een beenhouwer verkoopt uitgebeende beesten en worsten waarvan je niet wil weten wat er in zit. Een groentenboer verkoopt groenten en geen vlees. Hoogstens een slak en wat vliegjes die in je krop salade huizen.

Moraal van het verhaal: dankzij de opwarming van de aarde die onze seizoenen verkloot, blijft Bella tevreden loeien in de wei en heeft ze voldoende voedsel omdat wij toch geen zin hebben in koude schotels momenteel 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *