Shop lokaal met Koked

Al jaren ben ik fan van #shoplokaal. Ik probeer bij mijn aankopen zoveel als mogelijk te kiezen voor lokale ondernemers. Maar door mijn drukke job ben ik ook fan van automaten: geldautomaten, drankautomaten, ticketautomaten, … Recent had ik op korte tijd 2 dingetjes aan de hand die me weer maar eens blij maakten met mijn hart voor #shoplokaal.

Op een zondag viel mijn frank dat we geen brood meer in huis hadden voor het ontbijt op maandagochtend. Natuurlijk realiseer je je zoiets pas als de bakker geniet van zijn zondagnamiddag. Geen bakker meer open. Dus ik rijd naar een broodautomaat. Een resem muntstukken verdwijnt in de automaat, ik geef mijn keuze in en… er gebeurt niks. Beetje staan sukkelen maar niets hielp. Op naar de volgende broodautomaat. Daar kon ik met de bankkaart betalen, keihandig! Volgens de display werd mijn betaling geregistreerd en kwam mijn brood er zo dadelijk aan. Er gebeurde niks. Weer beetje gesukkeld, weer zonder resultaat. Ondertussen was ik al 6 euro armer en had ik nog geen brood. Uiteindelijk toch nog aan eten geraakt dankzij de Turkse supermarkt. Helden!

Thuis gekomen stuur ik een mailtje naar beide verdelers van de automaten. Jaja, ik had er aan gedacht de gegevens te noteren. De bakkers in kwestie kunnen er niks aan doen dus ik wilde hen er niet mee lastig vallen. Beide verdelers een beleefd bericht gestuurd. Nooit reactie gehad. Geld kwijt dus. Niet dat we daar arm van worden maar het gaat me om het principe. Hierdoor ben ik niet geneigd nog eens langs die automaten te passeren voor een brood waardoor de inkomsten van de lokale handelaar dalen. Heel spijtige zaak. Als ik er geraak tijdens de openingsuren, ga ik natuurlijk wel nog mijn brood halen bij de bakkers in kwestie. Maar hun automaten verdienen aan mij geen cent meer.

Afgelopen weekend zaten we tegen onze verwachting in zonder vlees voor het avondeten. Weer op een moment dat de winkels gesloten waren natuurlijk. Geen probleem, we rijden even naar de automaten van Koked in Diest. Vlezekes kiezen, betalen met de kaart en wachten tot het luikje open gaat. Er zat maar 1 pakketje in in plaats van de 2 die ik bestelde en betaalde. Doeme toch. Terug thuis, we schrijven zondagavond, een berichtje ingesproken op het antwoordapparaat van de lokale ondernemer wiens automaat haperde. 10 minuten later kreeg ik al een telefoontje terug. Samen ontdekten we de oorzaak van het probleem (lang verhaal, iets met een plastieken haakje dat voor de scanner kwam waardoor de automaat dacht dat er een vlezeke passeerde). Hij verontschuldigde zich daarvoor, bedankte me voor de melding en ‘s anderendaags stond het geld al terug op mijn rekening. Chapeau, da’s tenminste klantvriendelijk ondernemen!

https://koked.be/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *